Eminent Business Line Type-C Multiport Dock Verpakking
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ondersteuning voor PowerDelivery
  • 4K met HDCP 2.2 ondersteuning!

THE BAD

  • We gaan verlangen naar een grotere dock ;-)

Eminent kennen we inmiddels van heel wat 1-op-1 USB-C oplossingen, maar het Nederlandse merk maakt ook complete USB-C hubs. Met de Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872 krijg je eigenlijk alles dat je van een dock mag verwachten.

Unboxing

In de verpakking van de Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872 vinden we de dock zelf, met de nodige documentatie. Verder is er eigenlijk niets bijzonders aan.

Eminent Business Line Type-C Multiport Dock Verpakking

Design

Qua design heeft Eminent een kleur grijs gekozen die perfect past bij een Apple MacBook Pro Space Gray. De kabel is netjes zwart en relatief dik. Ja, dit ziet er beter uit dan wat Apple zelf als kabel meelevert met haar MacBook pro.

Het aluminium is aan beide zijkanten afgerond. Bovenop staat niet alleen het logo, maar ook aanduidingen voor de poorten die aan de voorkant te vinden zijn. De poorten staan ook mooi ver van elkaar af om ruimte te bieden aan lompe kabels en USB-sticks.

Eminent Business Line Type-C Multiport Dock van boven

Specificaties

Op de Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872 vinden we de volgende aansluitingen;

Eminent Business Line Type-C Multiport Dock Aansluitingen

Prestaties

Bij een HDMI over USB-C verbinding kun je nogal eens tegen beperkingen van streaming diensten aanlopen. Daarover hoef je met deze dock voorlopig geen zorgen te hebben. Jouw 4K streams worden keurig beveiligd met behulp van HDCP 2.2.

De USB-A poort is een standaard USB 3.1 Gen 1 poort. Deze heeft een theoretisch maximum van 5Gb per seconde. Ook kun je met 5 Watt andere gadgets via deze poort opladen.

Eminent Business Line Type-C Multiport Dock met Apple MacBook Pro

Conclusie: Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872

Eminent is er goed in, gadgets produceren die precies doen wat ze moeten doen. Zo ook bij deze Eminent Business Line Type-C Multiport Dock AB7872. Hij ziet er prachtig uit en levert precies de prestaties die we mogen verwachten. Groot voordeel is ook de ondersteuning voor PowerDelivery. Zo kun je jouw laptop lader op deze hub aansluiten en hou je een USB-C aansluiting vrij op jouw laptop.

Eminent AB7872 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.