Innovator’s Awards, de meest innovatieve producten van 2017

Gisteren las je alles over de beste producten van 2017, maar wat ons vak leuk maakt zijn de meest innovatieve producten die we tegenkomen. Dit zijn de producten die onze redactie het meest innovatief vond in 2017.

Jeroen Andreasen: Simba Hybrid Matras

Het Simba matras zorgde ervoor dat ik geen rugpijn kende bij het opstaan, dat ik heerlijk lag en lekkerder sliep dan ooit. Uiteindelijk heb ik zelf het matras aangeschaft waar ik nu nog steeds, voor geen seconde spijt van heb gehad. Mijn award gaat uit naar Simba en ik feliciteer hen met de innovatie award van GadgetGear omdat zij met hun hybrid matras slapen voor iedereen weer een genot maken, in plaats van een noodzaak.

Albert Zeeman: Travis Translator

Vrijwel dagelijks heb ik een innovatief product in mijn handen. Heel zelden zien ook anderen direct het nut er van in. Travis Translator is zo’n uniek product. Een klein apparaat dat momenteel al ongeveer 80 talen ondersteunt. Je spreekt jouw taal en de geselecteerde andere taal spreekt de vertaling uit. Keer op keer vallen de monden open van verbazing bij de mensen die ik Travis toon. Of dat nu statushouders zijn, of de bediening bij de lokale Chinees of een Iraniër in de wachtkamer bij de huisarts. En zonder uitzondering willen ze de Travis voor 150 Euro direct overnemen. Jammer voor ze, want de wachtrij voor een Travis is erg lang. En dat is niet voor niets. Anders dan Google, waarborgt Travis de privacy en anders dan een tolk vertaalt dit apparaat zonder politieke voorkeur. 2018 zal het jaar zijn waarbij we op vakantie heel veel varianten zullen zien. Bij hotels, in de Uber taxi of gewoon in het restaurant. Travis is de eerste en misschien wel een blijver. De Rotterdamse startup heeft heel wat ervaring in huis om er echt een wereldhit van te maken. Bovendien heeft Travis zojuist een Stichting gelanceerd om minder commercieel interessante talen te digitaliseren en zelfs talen te redden van vergetelheid.

Bas van Wijngaarden: Wahoo ELEMNT

Hier heb ik lang over nagedacht maar ik moest tot de conclusie dat de Wahoo ELEMNT wat mij betreft deze award verdiend. Een wielrenner kan eigenlijk niet zonder fietscomputer en de ELEMT is wat mij betreft echt de top. Gecombineerd met een hele goede en super motiverende app heeft Wahoo mij echt blij gemaakt met deze computer. LED verlichting aan de zijkant die je motiveert om nog sneller, beter en harder te trainen. Een goede bruikbare GPS navigatie en een linkje voor de thuisblijvers om te zien waar je bent. De ELEMNT wint wat mij betreft deze award door het feilloos combineren van alle functies die een wielrenner nodig heeft.

Kevin Krechting: AOC U2777PQU 4K Monitor

4K is al niet meer nieuw. Wat wel nieuw is, dat is de prijs die men er tegenwoordig voor betaald. Met deze monitor komt 4K beschikbaar voor het grotere publiek. Als je dan bedenkt dat deze monitor voor zowel games, films als videobewerking zeer geschikt is, dan vind ik dat deze award zeker op zijn plaats is! Let wel op dat je videokaart toch een flinke jongen moet zijn om je onder te kunnen dompelen in 4K 😉

Arjan Olsder: Skullcandy Crusher Wireless

Blown away, dat was het gevoel nadat ik voor het eerst de Skullcandy Crusher Wireless op mijn hoofd kreeg. Een over-ear hoofdtelefoon die het geluid van concerten over moet brengen op jouw oren. Geluid dat je dus niet alleen kunt horen, maar ook voelen. Voelen door trilmotoren die vakkundig door Skullcandy in deze hoofdtelefoon zijn aangebracht. Kijk, dan biedt je iets nieuws. Dan ben je aan het innoveren. Ik geef toe dat ik de headset relatief weinig gebruik om muziek te luisteren (ben dan meer een purist), maar bij het Netflixen wil ik niet meer zonder. Love the boommmmmmm!

Roelof van Doorn: Nanoleaf Aurora

Na ze gezien te hebben op de redactie, heb ik ze meteen gekocht; de Nanoleaf Aurora lampen. Misschien wel het hipste alternatief op Philips Hue. Oké, vooral decoratief dan. Waar Philips Hue naast functioneel ook decoratief is, gaat het bij Nanoleaf enkel om het decoratieve. En dan krijg je een wow-effect bij iedereen die bij mij op bezoek komt. Helemaal wanneer ze zien dat het systeem nauw samenwerkt met de rest van mijn smart home. Zelfs Alexa en Google Assistant kunnen deze slimme verlichting al aansturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram