Review: Skullcandy Crusher Wireless (over-ear hoofdtelefoon)

Skullcandy Crusher Wireles kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Laten we de discussie over een audiofiel geluidsniveau meteen de kop indrukken. De Skullcandy Crusher Wireless is voor de liefhebber van een krankzinnige bass. Inderdaad. Het beats effect sterk voorbij, maar toch ook zuiver. Mijn smaak voor muziek? Mwa… maar… zeker wel voor films en gaming. Ik ben verslaafd geraakt aan een hoofdtelefoon…

Unboxing

De Skullcandy Crusher Wireless zit erg netjes verpakt. Een handige hoes, alle extra’s in losse doosjes. Niets op aan te merken.

Design

Qua design is de Skullcandy Crusher Wireless iets minder neutraal dan de Skullcandy Hesh 3 die we onlangs hebben getest. Vooral doordat het logo nadrukkelijker op de hoofdband is gedrukt. Is dat heel spannend? Nee. Deze kan nog steeds boven shirt en blouse.

Opvallend aan het design is de stalen band waarmee de oorschelpen op lente worden gezet. Deze is goed zichtbaar en een losse kabel loopt er langs op die meteen de maximale lengte bepaald. De oorschelpen kunnen niet roteren zoals bij de Hesh 3, maar toch vouwt het geheel nog lekker compact op. Nog belangrijker, het is gewoon allemaal heel erg stevig.

Wat ook opvalt zijn de enorme knoppen. Echt enorm. De bass schuif op de linker oorschelp neemt bijna een derde van de achterkant in. De bedieningsknoppen op de rechter oorschelp zijn ook al niet klein te noemen. Het voordeel is dat ze op de tast wel heel goed te vinden zijn.

Draagcomfort

De Skullcandy Crusher Wireless is een on-ear hoofdtelefoon. Hij sluit je dus grotendeels af van de omgeving en daar heeft hij wat druk voor nodig. Toch klemt hij, ook bij een groot hoofd, niet al te veel. Prima dus. Qua gewicht valt hij niet op. Hij is niet te zwaar, maar zeker ook niet te licht. Prima dus.

Audiobeleving

Audio van de Skullcandy Crusher Wireless is letterlijk een beleving. Het is voor mij iets dat ik nog nooit eerder heb meegemaakt. In de wereld waar fabrikanten me een steeds puurder geluid proberen te laten horen, schiet Skullcandy keihard de andere kant op. Als je daarvoor kiest tenminste.

Ik heb het over kei en keiharde bass. Kei en keiharde bass zonder verstoring… en daar valt de Skullcandy Crusher Wireless al op ten opzichte van hoofdtelefoons als die van Beats. Al weet ik niet of er een ander is die zo diep gaat als de bass in deze Crusher Wireless.

Skullcandy werkt al jaren met een geluidssignatuur waarbij het merk de bass en hoge tonen iets versterkt. Dit op basis van onderzoek waarbij ook de audiofiel niet is overgeslagen. Bij een blinde test weet de gemiddelde audiofiel toch niet wat hij hoort en schijnt ook die behoefte te hebben aan iets meer bass en iets meer hoog… interessant. En ja, ik kan me prima in dat signatuur vinden. Ook ik pas die gebieden graag aan.

Maar de Skullcandy Crusher Wireless is een heel andere beleving. Via de bass schuif bepaal je zelf direct wat de bass in de Skullcandy Crusher Wireless doet. Van vrijwel niets tot krankzinnig, extreem, over the top, mindblowing madness. Tot veel en veel en veel en veel te veel. Skullcandy vertelde tijdens de IFA dat de Crusher Wireless de geluidsbeleving van een liveconcert moet kunnen neerzetten. Zonder het gevoel in de maag, maar wel in het hoofd. Er zitten niet alleen twee grote drivers in de Skullcandy Crusher Wireless, maar ook nog twee trilmotoren. Deze trilmotoren verlagen de bass enorm en deze methode is slim. Extreem slim.

Het eerste dat een te zware bass doet is namelijk het overige geluid verstoren. Door de bass vooral te versterken met de motoren, heb je daar nauwelijks last van. De hoge- en middentonen blijven gewoon zuiver. Zeker wanneer ik een hi-res audioplayer aan de hoofdtelefoon hang.

Dankzij deze hoofdtelefoon heb ik ontdekt geen pure basshead te zijn als het op dance en urban muziekstijlen aankomt. Sterker nog, de zware bass gaat me al snel irriteren. Het is teveel. Ook als het maar een klein beetje is…

Maar ik sla om wanneer ik ga gamen of een film gaat kijken. Dan gaat de schuif toch zeker driekwart open. Machinegeweren, kanonnen, explosies, man wat een ervaring! Alsof ik in een goede bioscoop zit. Behalve wanneer de explosies zo sterk zijn dat de motoren op één of andere manier het geluid een tikje wegdrukken. Maar dan nog…. Wouw. Wouw. Wouw. Wouw.

Conclusie: Skullcandy Crusher Wireless

Als audiofiel heb je niets te zoeken bij de Skullcandy Crusher Wireless . Zoek je als basshead naar de ultieme grens, dan ga je deze met de Skullcandy Crusher Wireless zeker vinden. Kijk je veel series en films, dan maakt het niet uit wat je bent. Je gaat verliefd worden op wat de Skullcandy Crusher Wireless kan. Ja, ik heb tegenwoordig twee hoofdtelefoons mee in het OV. Één voor muziek en de Skullcandy Crusher Wireless voor Netflix.

Skullcandy Crusher Wireles kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ongekend diepe bass
  • Ongekend diepe bass
  • Ongekend diepe bass
  • Ongekend diepe bass
  • Ongekend diepe bass
  • En een prima design

THE BAD

  • Oorschelpen zijn niet draaibaar
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram