Review: Simba Hybrid 160 x 200 Simbatex Matras

Simba Hybrid Pocketveren Matras kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Is het nu het matras of de matras? Wat voor de één gek klinkt, is voor de ander de normaalste zaak van de wereld. De juiste keuze volgens de GadgetGear van Dale is het Simbamatras! Ontdek waarom wij zo enthousiast zijn over dit speciale matras.

Slapen, eindelijk iets waar ik écht goed in ben. Ik kan het uren achter elkaar geconcentreerd en overal. Slaapspecialist tot uw beschikking. Nu is slapen niet alleen heerlijk tijdverdrijf, het is ook nog eens enorm belangrijk. Onze hersenen, maar vooral heel belangrijk in deze review: ons lijf heeft rust en ondersteuning nodig.

 

Slaap

We slapen ongeveer een derde van ons leven en wil je goed kunnen functioneren dan hebben de meeste mensen 7 uur slaap nodig. Een goed bed, maar vooral een goed matras is daarbij cruciaal. GadgetGear testte deze maand het Simbamatras. Een matras dat in verscheidene testen buitengewoon scoort door een aantal gecombineerde technologieën waar we nu iets dieper op ingaan. Slaap je al? Nee? Mooi.

De matrassenkoning

Simba is al een tijdje bezig met slaapcomfort. Sinds 1979 bestaat het bedrijf, weliswaar leverde het toen garenklossen aan een andere matrasfabrikant, ze zaten in ieder geval in het wereldje. Die Simba garen werden zo populair dat de mensen van Simba bedachten om hun eigen materassen te ontwikkelen. In 2002 werd het idee realiteit en een succes. Met meer dan een miljoen verkochte matrassen werd het tijd voor het innoveren van hun innovatie. Het resultaat van al die jaren onderzoek, testen en hard werken, heb ik de afgelopen maand mogen testen. Het Simba Hybrid Matras!

Slaapoppervlak

Het slaapoppervlak van het matras heeft een hypoallergeen, ademende slaapoppervlak. Dat komt door ventilerende en temperatuur regelende eigenschappen. Dit zorgt voor een fris gevoel en een optimale hygiëne. De Simba hoes (SimbaPura) is afritsbaar en wasbaar zodat je het matras altijd schoon kunt houden.

Simbatex

Ja, dat klinkt een beetje cheesy, maar Simba heeft haar eigen latex (achtige) ontworpen. Dan mag je dat Simbatex noemen, toch?! De Simbatex is geen latex maar heeft wel alle voordelen van latex. Het bevat een mix van duurzame, natuurlijke grondstoffen. Dat betekent dat door de combinatie van sojaolie en organische balsems een technologie is ontwikkelt die zorgt voor temperatuurregeling en een natuurlijke zachtheid.

Traagschuim

Traagschuim, dat horen we veel de laatste tijd. Bruno, Eve, Matt, Emma of Simba. Al deze merken bieden matrassen aan met traagschuim, proefslapen en allemaal andere hippe zaken. Toch springt Simba eruit op kwaliteit. Qua prijs zitten zij ietsje hoger, maar dat is logisch wanneer je de inhoudt bekijkt. De opbouw van het Simba matras bestaat verschillende lagen, veel verschillende lagen. Het gebruikt Simbatex, als enige in de branche ‘pocketveren’ en drie lagen traagschuim. Die pocketveren zitten tussen de onderste laag en de 2 toplagen.

Die laag pocketveren is een deel in het matras van 2500 individuele pocketveren, die afzonderlijk met je lichaam meebewegen en voor een optimale ondersteuning zorgen. overeenkomstig met het aantal veren uit een Simba Kingsize.

Het traagschuim bestaat uit drie soorten: HR- koudschuim, deze geavanceerde formule zorgt ervoor dat het Simba matras zich perfect aan je lichaam aanpast. PU traagschuim en natuurlijk traagschuim. Die verschillen zijn voor mij persoonlijk niet te voelen, al ondersteunen ze wel meer dan andere bedrijven met een enkele laag traagschuim.

Thuisbezorgd

Het innovatieve matras komt thuisbezorgd aan in een doos van 50 bij 50 centimeter, wegende 30kg. Dat is een flinke doos, maar natuurlijk niets bij het matras van 160 bij 200 wat onmogelijk te tillen is. Wanneer je deze doos thuisbezorgd krijgt, is het moeilijk te geloven dat daar jouw nieuwe matras in zit. Maar het werkt! Het werkt super. Je ziet in de unboxing terug hoe het pakket, dat luchtdicht verpakt is, bij openen verandert in een prachtig matras.

Conclusie

Voor mij is het Simba matras het ideale matras. Ik heb het grote matras van 160 x 200 op mijn boxspring liggen en kwam van twee aparte matrassen. Om die switch te maken, dat is al een pak van mijn hart. Matrassen schuiven en twee losse matrassen is gewoon waardeloos. Dat gezegd hebben heeft dat natuurlijk weinig te maken met Simba. Het fijne van het matras is dat als je gaat liggen, het matras zich aanpast aan jouw lichaam. Je zakt niet helemaal door, zoals een niet gestabiliseerd waterbed, maar een klein stukje zodat de andere lagen wel je rug ondersteunen en je toch een comfortabel gevoel krijgt van een klein ‘nestje’. Het design van de Simba ziet er strak uit en je kunt de hoes wassen. Handig! Daarbij komt de bezorging, het gemak van uitpakken en het lichamelijk, zonder pijntjes uitgerust wakker worden. Ieder matras is even wennen, dat gold ook voor dit matras, maar nu (3 weken verder) kan ik concluderen: Simba is voor mij de beste keuze op dit moment.

Edit: nu na 30 dagen is het ’s avonds echt verlangen naar m’n bed en heerlijk verdwijnen in het matras.

 

Deze review is geschreven op mijn Acer Aspire V17 Nitro Black Edition laptop. Lees de review voor meer informatie.

Simba Hybrid Pocketveren Matras kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog Slaapcomfort
  • Mooi Design
  • Matrashoes afneembaar
  • Thuisbezorgd
  • Slimme verpakking

THE BAD

  • Nog geen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events