Review: LG Q6 (Android Smartphone)

Wel het design. Het premium gevoel. Het Full Vision display en het nieuwe UI 5.0, maar zeker niet de kostprijs van een LG G6. Dat is de LG Q6. Een toestel zo sterk in het middensegment dat het bijna aanvoelt als het vlaggenschip zelf.

Unboxing

Een simtool, USB lader, Micro-USB kabel en oordopjes. Al zijn die oordopjes erg simpel, LG levert dit middensegment toestel gewoon heel netjes uit.

Design

Qua design ben ik er stiekem nog niet uit welke mooier is. De LG G6 of de LG Q6. Dit komt vooral door de zwarte behuizing van de LG Q6. Die maakt dat hij er gewoon nog net wat stoerder en steviger uitziet. Een design waar ik met gemak verliefd op zou kunnen worden.

De verschillen qua design met de LG G6 zijn wel heel klein zoals je bij deze vergelijkende foto’s kunt zien.

Display

De LG G6 was het eerste toestel met een FullVision Display. Een display met een 18:9 beeldverhouding, of 2:1 zoals wij het liever terugrekenen. Een opvalland beeldformaat dat verrassende voordelen met zich meebrengt. Vooral tijdens het multitasken is er eigenlijk ruimte genoeg om twee apps goed te kunnen bedienen. Waar apps nog niet geoptimaliseerd zijn voor het schermformaat, heeft LG een handige tool in haar grafische schil die alsnog probeert apps te optimaliseren. En ook dat werkt aardig goed.

Met deze bijzondere afmeting krijgt het display ook een bijzondere resolutie van 1080×2160 pixels. Dat is op een diagonaal van 5.5 inch goed voor zo’n 442 pixels per inch. Voor VR gebruik is het display prima te gebruiken op deze resolutie. LG heeft voor een IPS LCD display gekozen. Het bijzondere is de kleuring van het display. De kleuren knallen er echt van af. Bovendien is de kijkhoek erg groot. Op het display valt dus niets aan te merken. Het display wordt beschermt met Corning Gorilla Glass 3. De hoeken van het display zijn keurig afgerond en het loopt aan de zijkanten keurig tegen de rand van het toestel aan.

Chipset en benchmarks

LG heeft gekozen voor dezelfde Qualcomm Snapdragon 435 chipset die we ook kennen van de Huawei Y7. Bij deze octa-core chipset draaien alle acht processorkernen op 1.4GHz en krijg je een Adreno 505 voor gaming. Dat deze LG Q6 ondanks de hogere resolutie toch sneller aanvoelt kom onder anderen door de 3GB aan werkgeheugen. Dit zien we ook terug in de benchmarks.

Draadloos

Draadloos zien we wel dezelfde beperking als bij de Huawei Y7. 5GHz WiFi ontbreekt. 2.4GHz wordt wel volledig ondersteund net als Bluetooth 4.2. Er zit ondersteuning voor GPS, GLONASS en FM op.

Android

LG levert haar LG Q6 uit op Android 7.1 met haar eigen LG UI 5.0. Daarin zitten veel eigen apps voor standaardfuncties, maar LG overdrijft niet. Er zijn weinig non-essential apps en al helemaal geen bloatware van andere partijen. Netjes dus.

Camera’s

Voorop vinden we de selfiecamera van de LG Q6. Met slechts 5 megapixels en een optiek dat wel heel scherp is en goede kleuren neerzet. Daar staat wel weer tegenover dat het optiek niet heel lichtsterk is. Toch zijn de plaatjes aardig.

Achter vinden we een 13 megapixel camera. Ook hier is de optiek scherp, maar niet heel lichtsterk. Dit wordt deels gecompenseerd met de 1.12 µm grote beeldpunten op de beeldsensor. Achterop krijg je ook een LED flash.

Qua filmen doet de LG Q6 het opvallend goed. Wat vooral opvalt is de optische beeldstabilisatie die LG in dit prijssegment heeft toegepast. Dit levert een verrassend rustig beeld op.

De Uitdager

De grote uitdager van de LG Q6 is de Huawei Y7. Qua chipset dan. De LG Q6 kost zo’n €150 meer, maar daar krijg je ook duidelijk meet toestel voor. De body zit beter in elkaar, het display is een wereld van verschil, hij is sneller door het extra werkgeheugen en de cameraprestaties zijn gewoon veel beter. LG laat zien op dezelfde chipset een veel beter product te kunnen bouwen, al moet je daar wel een meerprijs voor betalen.

LG Q6 vs. Huawei Y7

Conclusie: LG Q6

De LG Q6 voelt aan alsof LG het maximale uit de Qualcomm Snapdragon 435 chipset wilde halen. Dit alles legt LG in een solide, mooi afgewerkte behuizing met een erg goed display. Het toestel zit qua prijs in de bovenste regio van het middensegment, maar daar krijg je echt een hele nette Android smartphone voor.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Zeer solide gebouwd
  • Redelijk goede cameraprestaties
  • Voelt zeer vlot aan
  • Erg goed display
  • Beeldstabilisatie tijdens het filmen

THE BAD

  • Camera's zijn niet heel lichtgevoelig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events