Review: Teufel Move (Headset)

Teufel Move

Met de release van haar Teufel Move oordopjes deed het merk uit Berlijn iets nieuws. De gehoorgang werd scheef op de oordopjes gemonteerd. En eigenlijk is dat heel logisch, want de gehoorgang loopt doorgaans niet recht. Best slim dus.

Unboxing

In de unboxing zien we dat Teufel echt haar best heeft gedaan de Move heel mooi te verpakken. Bovendien komt het setje lekker volledig, inclusief reis etui. Teufel levert drie maten eargels mee.

Design

Teufel heeft bij de Move voor de combinatie van wit en rood gekozen om de oordopjes kleur te geven. Hierdoor krijgt de Teufel Move een behoorlijk sportief uiterlijk. Daarnaast is in deze kleurstelling het logo van Teufel ook echt opvallend aanwezig. Niet alleen op de oordoppen, maar ook op het punt waar de kabel zich splitst.

Teufel Move

Teufel heeft niet voor de populaire platte kabels gekozen, maar een standaard, strak en rond kabeltje. Die raken in theorie gemakkelijker in de knoop, maar het betreft een kabeltje met siliconen afwerking. En dan gebeurt dat in de praktijk net iets minder snel.

Afstandsbediening

De afstandsbediening en de microfoon zitten aan het kabeltje van het rechter oor. Hierdoor is de microfoon altijd redelijk dicht in de buurt van de mond. Daarnaast is de afstandsbediening goed toegankelijk. De knoppen zijn goed op de tast te vinden en het geheel voelt stevig aan.

Teufel Move Afstandsbediening

Geluidservaring

Teufel staat bekend als het merk van de wat zwaardere bass. Dat merken we ook in het geluid dat uit de Teufel Move komt. Gewoon een beetje bass-heavy. Luister je naar een zuivere gitaartrack, zal dit wat onzuiver klinken op de move. Luister je juist veel naar dance en urban muziekstijlen, is dit een heel ander verhaal. De ware basshead zal dan echt van het geluid uit deze oordopjes genieten.

Dit maakt de oordopjes ook zeer geschikt voor gaming en het kijken van films en series. Documentaires is weer net een ander verhaal. Daarbij is duidelijke spraak van groter belang en dat wil weleens net iets minder zijn door de extra bass in de oortjes.

Het grote nadeel van dit soort oordopjes is dat er maar één driver in zit. En die bepaalt de geluidssignatuur. Heb je een audioplayer met equalizer, kun je hier wel een beetje mee spelen, maar een echt zuiver hoog zal je hier nooit uit krijgen. Daar is het oordopje gewoon niet voor ontwikkeld. Dan moet je iets anders kopen. De Teufel klant houdt nou eenmaal van een strak laag.

Schoonmaken

En dan hebben ze bij Teufel nog iets nieuws. Een speciale cleaning tube. Een beetje water erin met een drupje zeep ongeveer 2/3 vullen), dan de eargels erin en goed schudden. Zo ontdoe je de eargels van oorsmeer en andere vervuiling. Daarna even afspoelen en klaar. Snel en simpel.

Teufel Move Schoonmaaksysteem

Teufel Move vs. Teufel Move BT

Het voordeel van een late review is dat de opvolger (of het plus model) er ook al is. En natuurlijk hebben we die naast elkaar gehouden. Het grootste verschil is natuurlijk de bluetooth ondersteuing in de Teufel Move BT, maar eigenlijk is het hele ding opnieuw ontworpen. De ronde kabel, in een andere kleur, is gebleven evenals het scheef zetten van de uitgang naar de gehoorgang. Verder zijn de twee in uiterlijk compleet anders.

Teufel Move vs. Teufel Move BT

Opvallend is dat het geluid kwalitatief bijna gelijk is gebleven. Alleen in de lage tonen presteren de twee anders. Beiden hebben extra bass, maar in de Move BT lijkt er net iets meer punch in te zitten dan in de gewone Move. Zelf geef ik de voorkeur aan de bass van de BT uitvoering.

Conclusie Teufel Move

De Teufel Move is een headset voor bassheads. De bass is lekker strak en komt heerlijk naar voren in zowel dance als urban muziekstijlen. Van Jason Derulo tot Redondo, het klinkt allemaal lekker. Maar ben je meer fan van Kensington of Ogene, dan zal je hier juist niet vrolijk van worden. De Teufel Move is geen allemansvriendje. Maar als het jouw vriendje is, maakt hij je wel heel gelukkig.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Sportief ontwerp
  • Goed materiaalgebruik
  • Stevige bass voor urban & dance

THE BAD

  • Door de stevige bass klinken met name gitaarmuziek en genres waar hoge tonen belangrijk zijn, minder mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.