We zijn het einde van 2014 gepasseerd en zoals ieder jaar geven we merken letterlijk tot het laatste moment om met de meest innovatieve producten te komen. Vandaag, 2 januari, reiken we dan ook onze innovatie awards uit. Awards voor fabrikanten die in lastige tijden toch met iets opvallends weten te komen.

Roelof van Doorn – De smartphonemarkt is overvol. De ene na de andere Chinees betreedt Europa en dat vinden wij allemaal prima. Smartphones worden hier immers goedkoper door. De Russen van Yota hebben de handschoen nu echter opgepakt met de Yotaphone 2. Dé smartphone die dit jaar echt wist op te vallen door gebruik te maken van een Eink display en daarnaast ook nog het comfort van het nieuwe laden via de Qi standaard biedt. Ik werk nu ruim een maand met deze smartphone en hij heeft mijn innovatie award dan ook dik verdiend.

Yotaphone-2-Nederland

Arjan Olsder – Mijn innovatie award gaat naar good old Philips voor haar Hue systeem. Nu werd de originele Hue lamp al ver voor dit jaar ontwikkeld en zelfs de friends of Hue (denk aan de Hue Lightstrips) zijn eind 2013 de markt op gekomen. Dit jaar zette Philips echter door. De Hue Tap werd het schoolvoorbeeld van energiezuinig schakelen doordat een druk met de vinger voldoende energie levert om een Zigbee signaal naar de Hue lampen te sturen. Daarnaast werd de integratie met de Philips Ambilight TV’s van TP Vision sterk verbeterd. Toonde Philips Health een medicatiedispenser die lichtsignalen via Hue kan afgeven, kwam Philips met de Hue Lux en de Hue Beyond lampen. En dan heb ik vast nog wat gemist. Dit jaar is dan ook het innovatiejaar voor het Hue systeem.

Philips-Hue-Lux

Albert Zeeman – 2014 was het jaar van het ene na het andere bluetooth speakertje en de zoveelste hoofdtelefoon. Zelfs in deze categorieën vinden nog veel verbeteringen en plaats. Maar wanneer je een gadget test waar bijna iedereen je over aanspreekt, weet je dat het bijzonder is. Wanneer de mede-testers eigenlijk geen afscheid willen nemen van de review unit is het zeker. De CoolWheel is de innovatie van 2014. CoolWheel is een elektrische éénwieler voor opvallend transport. Het vergt wel training en zeker een helm is geen overbodige luxe. Maar heb je het eenmaal onder de knie, dan is CoolWheelen echt leuk.

CoolWheel-V3_wit-rood

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.