Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hue gaat voor 50 tinten wit met de Lux lamp van Philips

Naast Philips zijn er een aantal anderen die connected verlichting maken. Het probleem met de alternatieven is echter dat ze geen kleur bieden. Met de Hue Lux lamp doet Philips dus een stapje terug voor al die ruimten waar wit licht voldoende is.

Toch laat Philips meteen merken dat er verschil is in wit en wit. Philips doet al jaren onderzoek naar de kleur van verlichting en het concentratievermogen. Waar warm wit heerlijk is om lekker te ontspannen, helpt helder wit licht je toch meer te concentreren. Naast de mogelijkheid om de Lux te dimmen, kun je dus ook de warmte van het licht aanpassen.

Philips verwacht de lampen aan het einde van de zomer te gaan verkopen, maar doet nog geen uitspraken over de prijs. Mijn gevoel zegt dat ze goedkoper gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.