Hoe Motorola’s Moto G de markt op scherp kan zetten

In Nederland stelt Motorola al heel lang niets meer voor, maar de Amerikaan zou maar zo eens terug kunnen komen dankzij toestellen als de Moto G die heel veel Android voor heel weinig bieden.

Op dit moment zijn we gewend €600-€700 voor een high-end smartphone te betalen. Willen we een smartphone uit het middensegment, dan krijgen we vaak het toestel van vorig jaar in een nieuw jasje. Of het jaar ervoor als we echt weinig kwijt willen zijn. Een situatie die Google niet lijkt te willen zien.

LG Google Nexus 5 Schema

Zo lanceerden LG en Google eerder dit jaar de Nexus 5. Een toestel dat voor ongeveer €399 een high-end smartphone ervaring moet leveren in combinatie met een pure Android. Met de Moto G gaat Motorola met iets lichtere specs nog veel verder onder deze prijs zitten.

Voor $179-$199 levert Motorola de Moto G namelijk al. Deze smartphone heeft ook een quad-core processor met een leuke 5 megapixel camera, maar schaalt het scherm wel terug naar 720p in plaats van 1080p op de Nexus 5.

LG Google Nexus 5 Wit

Met deze prijsstellingen en hardware is het prijsverschil tussen de Moto G en de Nexus 5 goed te verklaren. Je zou kunnen stellen dat de Moto G qua specs een kwart minder waard is dan de Nexus 5. Echter, hoe moeten LG, Sony en Samsung het prijsverschil met hun toptoestellen verklaren ten opzichte van de Nexus 5? Sterker nog, hoe moeten ze verklaren dat hun mid-end toestellen technisch achterlopen op de Moto G en ook al snel meer kosten? Google lijkt dan ook in te zetten op flinke prijsverlagingen van Android Smartphones.

Natuurlijk zijn er ook nog de Chinezen met hun Android toestellen. Soms verpakt in een Europees jasje zoals die van Acer, maar ook met eigen sterke merken als Huawei. De Chinezen leveren al heel lang smartphones die erg goedkoop zijn als zien wij in onze tests dat er vaak ook sprake is van verkeerde zuinigheid. Denk aan onvertaalde delen van Android die daardoor ineens Chinese teksten tonen of slechte grafische processors waardoor je op een snelle smartphone alsnog niet echt kunt gamen.

Moto G hero screen

Prijsverlagingen zijn goed nieuws voor consumenten, maar voor merken als Sony die inspelen op kwaliteit en beleving is dat een stuk lastiger. De volumes liggen lager en de kleine componenten om mooie dunne smartphones te maken zijn behoorlijk duur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events