Motorola introduceert de Moto G

Afgelopen week hield Google/Motorola een grote persconferentie voor de onthulling van de Moto G smartphone. Hoewel deze smartphone primair voor Amerika bedoelt is, laat Motorola zien dat het onder moedertje Google toch wel heel mooie smartphones neer kan zetten.

De Motorola Moto G is voorzien van een 720p HD display van 4,5 inch en is beschermt met Gorilla Glass 3 van Corning. Onder de motorkap ligt een 1.2GHz quad-core CPU met 1GB DDR3 werkgeheugen en een Adreno 305 GPU.

Met deze configuratie laat Motorola zien dat de Moto G gericht is op jongeren. De stevige grafische chip zorgt ervoor dat games er gewoon goed uitzien terwijl de overige kosten laag gehouden worden.

Die lage kosten zien we ook terug in de camera. De Moto G heeft namelijk een 5 megapixel camera terwijl 8 megapixel tegenwoordig redelijk normaal is.

Hoewel de Moto G met Android 4.3 op de markt komt, garandeert Motorola een 4.4 KitKat upgrade begin 2014. Daarnaast zijn er diverse shells verkrijgbaar om het toestel aan jouw eigen stijl aan te passen.

Hoewel Motorola al jaren afwezig is in Nederland, start de verkoop van de Moto G wel in Braziliƫ en bepaalde delen van Europa. In Amerika is de verkoop via Motorola.com geregeld. Moto vraagt $179 voor het 8GB model en $199 voor 16GB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events