Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Huawei Ascend P6 met 4.5 sterren.

The Good
  • Dun
  • Vederlicht
  • Snel
  • iPhone-achtig design
  • Meegeleverd hoesje
The Bad
  • Accu houdt het niet lang vol


De Huawei Ascend P6 is ’s werelds dunste Android smartphone. Dat klinkt als een hele prestatie, maar het komt er op neer dat de fabrikant uiteindelijk de dunste componenten in moet kopen en moet spelen met de posities van die componenten. Na ruim een week ervaring met deze smartphone deel ik graag mijn mening met je.

Unboxing

Gister las je bij ons de unboxing. Hoewel Huawei eigenlijk in alles voorziet dat anderen ook in de doos van een smartphone stoppen, vonden we tot onze verrassing ook een siliconen hoesje voor de P6. Een mooie extra service.

Huawei-Ascend-P6-Unboxing

Design

Wanneer ik het toestel uit de doos til, is het niet alleen de dikte van het toestel dat we weet te verbazen. Het toestel is ook nog eens enorm licht. De Ascend P6 weegt zonder hoesje slechts 120 gram.

Van links naar rechts: Xperia Z, Ascend P6 en SIII
Van links naar rechts: Xperia Z, Ascend P6 en SIII

Aan de zijkant lijkt de Ascend P6 enorm veel op de iPhone. Er zit een vergelijkbare aluminium rand omheen en ook bij de Ascend P6 zit de micro-SIM (maar ook de micro-SD kaart) verstopt achter een aluminium lade die je er met een speciale tool uit moet trekken.

Deze tool zit linksonder verstopt. Wanneer je hem eruit trekt lijkt het net een punaise. Dat Huawei deze tool in de behuizing stopt is handig voor iedereen die regelmatig zijn of haar micro-SD kaart uit het toestel gaat halen.

Huawei-Ascend-P6-SIM

Bij de onderste rand van het toestel wijkt Huawei af van het ontwerp van de iPhone. Hier kiest het een meer gestroomlijnde ronding. Handig, want zo glijdt het toestel gemakkelijker in de broekzak.

De witte voorkant en achterkant zijn duidelijk een eigen design van Huawei. De voorkant bevat geen (touch) knoppen onder het display. Alle knoppen zijn op het display zelf. De achterkant bevat een mooi roostertje voor de speakers.

Huawei-Ascend-P6-Achterkant

Het hoesje

Ook wil ik even aandacht geven aan de hoes die Huawei bij de Ascend P6 levert. Zoals je mag verwachten sluit deze perfect om het toestel heen. Wat daarbij opvalt is dat de locaties van de micro-SIM en de micro-SD kaart wel bedenkt zijn, maar de tool om ze eruit te halen niet. Hier kan ik geen reden voor bedenken.

Huawei-Ascend-P6-Unboxing-6

Het hoesje maakt de smartphone iets dikker, maar vooral ook veel stroever. De kans dat hij van tafel glijdt, of uit je broekzak, is hierdoor ook een stuk minder groot.

Specs

De Ascend P6 loopt op Android 4.2.2 Jelly Bean. Hij is voorzien van een eigen Huawei K3V2 chipset met een quad-core 1.5GHz CPU en 2GB aan RAM. Met deze specs lijkt hij dan ook sterk op de Xperia Z van Sony.

Huawei-Ascend-P6-Voorkant

Display

Huawei heeft voor een 4,7 inch IPC+ LCD display gekozen dat wordt beschermd met Corning Gorilla Glass. Het display heeft een resolutie van 720×1280 pixels en is daarmee uitermate geschikt voor films. Met 312 pixels per inch is dit niet het scherpste display dat we kennen, maar nog altijd een genot voor het oog.

Camera

Qua primaire camera mag de Ascend P6 het doen met 8 megapixels. Natuurlijk kun je er Full HD mee filmen. Aan de voorkant zit een 5 megapixel camera die prachtig werkt bij Skype gesprekken. Hieronder een aantal voorbeeldfoto’s.

Het Ascend P6 gevoel

Ook Huawei maakt een eigen skin voor Android. Bij Huawei komt het erop neer dat je geen scherm meer hebt met daarop echt al je apps. Op de onderbalk staan dus enkel nog de vier belangrijkste apps en alle anderen zijn via swypes naar links of naar rechts toegankelijk.

Dit klinkt misschien als iets waar je aan moet wennen, maar dat valt reuze mee. Sterker nog, het heeft mijn persoonlijke voorkeur. Apps die je namelijk niet direct toegankelijk wilt hebben, zijn apps die je ook niet gebruikt en dus niet nodig hebt. Je ruimt dus vanzelf op ;-).

Het voordeel van de quad-core en de grote hoeveelheid RAM is dat het toestel ook lekker vlot reageert. Alleen de starttijd van de camera laat daarin soms nog te wensen over. Hoewel Huawei de camera l vanaf het lockscreen toegankelijk maakt, kan dit echt nog wel beter.

Wat Huawei ook goed doet, is beveiliging van het toestel. Natuurlijk geef je via Google Play al toestemming aan bepaalde apps om bepaalde acties te mogen doen. De Ascend P6 vraagt het voor de zekerheid nog een keer, maar pas op het moment dat een app zo’n actie maakt. Bijvoorbeeld wanneer je jouw eerste update via de Facebook app doet. Een prima gedachte.

Ook het instellingenmenu van de Ascend is lekker duidelijk. Huawei’s eigen functies zitten op een logische plek en hebben een logische benoeming. Dit geeft een goed gevoel voor de toekomst van Huawei.

Accuduur

En dan het pijnpunt van de flinterdunne, vederlichte Ascend P6. De aluminium rand is niet het enige dat de aan een iPhone doet denken. De accuduur doet dat namelijk ook. De besparing in gewicht en formaat gaat duidelijk ten kosten van de accuduur. Zonder al te veel te bellen haalt het toestel net de avond, maar dan moet hij ondanks de 2.000mAh accu toch echt wel bijtanken. Jammer.

Conclusie

De Ascend P6 van Huawei ziet er prachtig uit en is op de camera na echt lekker vlot. Hij past dan ook keurig in het straatje van moderne high-end smartphones. Ben je fan van de vormgeving van de iPhone, maar wil je toch Android, dan zal het design van de P6 je zeer waarschijnlijk ook aanspreken. Het enige echte minpunt is helaas de accu. Deze is veel te snel leeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.