Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Acer Liquid S1 Duo met 4 sterren.

The Good
  • Heel veel smartphone voor heel weinig geld
  • groot display
The Bad
  • Niet alle vertalingen zijn goed gegaan


Acer is betrekkelijk klein op de markt voor smartphones. Met de Liquid S1 (S510) Duo probeert het merk dan ook vooral een goede mid-end smartphone neer te zetten met sterke specs voor een scherpe prijs. En hij is dual-SIM. Vandaag kijk ik of ze de belofte waar hebben gemaakt.

Unboxing

Aan de hoeveelheid accessoires die Acer bij de Liquid S1 (S510) Duo levert zal het niet liggen. In het doosje (dat me een beetje aan de Supperclub CD’s doet denken) vinden we bijvoorbeeld twee achterkanten voor het toestel.

Acer-Liquid-S510-Packshot

Acer geeft je zelf de keuze om te wisselen tussen wit en zwart. Leuk voor iedereen die de telefoon een beetje op zijn of haar outfit wilt aanpassen, maar ook handig zodat je nog een mooie achterkant hebt wanneer je het toestel wenst door te verkopen.

Acer-Liquid-S510-Unboxing

Verder vinden we een netstroom adapter, een micro-USB kabel en een headset die kwalitatief gezien meteen bij het schroot kan.

Design

Acer gaat met de Liquid S1 (S510) Duo voor groot. Het scherm meet 5,7 inch en dat is fijn werken wanneer je veel gebruik maakt van apps. Daar staat wel tegenover dat het TFT display een wat beperkte kijkhoek heeft en de resolutie met 720p wat lager ligt. 258 pixels per inch om precies te zijn, maar dat is nog altijd stukken beter dan de resolutie van de originele iPhone.

Acer-Liquid-S510-Bovenkant

Acer heeft onder het scherm drie touch buttons geplaatst. Iets wat ik enorm kan waarderen omdat je geen kostbare schermruimte opoffert. Wel valt me op dat de tweede en derde knop beter verlicht zijn dan de eerste.

Acer-Liquid-S510-Onderkant

De verlichting is niet het enige stukje afwerking waar Acer op bespaart. Ook de power- en volumeknoppen rammelen in de behuizing. Ze zullen er niet uitvallen, maar dit geeft de Liquid S1 (S510) Duo wel het gevoel van een goedkope Chinees mee.

Acer-Liquid-S510-Zijkant

Kijk ik naar het totale design van de Liquid S1 (S510) Duo, dan kan ik Acer wel waarderen. Boven het logo ligt een sierlijke inham voor de oorspeaker waarmee Acer duidelijk haar eigen design laat zien. Ook de achterkant is lekker neutraal en daar hou ik wel van.

Prestaties

Onder de motorkap van de Liquid S1 (S510) Duo ligt een snelle 1.5GHz quad-core processor met 1GB aan werkgeheugen. Dit ligt qua specs dus dicht tegen de Xperia Z aan, maar er is een groot verschil. De Z heeft namelijk een Full HD display en dat vraagt veel meer rekenkracht. Hierdoor voelt de Liquid S1 (S510) Duo dus een stuk sneller aan.

De processors hoeven minder hard te werken dat bij de Z, en Acer heeft er ook nog eens een net iets grotere accu in gelegd. Het resultaat is dat ik een dikke twee dagen met de Liquid S1 (S510) Duo kan werken voor hij echt aan de lader moet. Een fijn idee.

Grafisch heeft de Liquid S1 (S510) Duo het wel een stuk moeilijker dan de Xperia Z. De Liquid S1 (S510) Duo heeft namelijk een PowerVRSGX 5444MP GPU meegekregen. Ik zal niet teveel in detail treden, maar laten we het er op houden dat je dikke 3D games wel kunt vergeten. Ben je tevreden met Angry Birds, dan komt de S1 (S510) wel prima mee.

Fotografie

Met 8 megapixel heeft de S1 (S510) een aardige resolutie. De camera is uitgerust met LED Flash en kan naast foto’s, ook video’s opnemen. Video’s zijn Full HD. Natuurlijk heb ik weer een voorbeeldfoto voor jullie.

Acer-Liquid-S510-Testfoto

Geluid

Acer heeft het voor elkaar gekregen om op de speaker van de S1 (S510) DTS certificering te krijgen. Wanneer ik de speaker functie aan zet voor muziek, moet ik toegeven dat de smartphone beter dan gemiddeld klinkt. Daar schakelt Acer niet alleen een grotere speaker voor in, maar ook speciale software. Die speciale software wil bij gebruik van externe speakers wel enorm in de weg zitten.

Interface

Waar de grote merken duidelijk een eigen interface hebben, lijkt Acer voor dit toestel geen heel bijzondere aanpassingen te hebben gemaakt. Acer lijkt vooral naar slimme toevoegingen te hebben gekeken.

Één van de aanpassingen die Acer heeft gemaakt in de Liquid S1 (S510) Duo, is de selectie van datum en tijd in de agenda. Hier heeft Acer een hele slimme klok interface voor ontwikkeld.

Acer-Liquid-S510-Klok

Ook leuk zijn de floating apps. Of het nu om je telefoon app gaat, of je browser, alles kan als los venstertje worden geopend. Hiermee doet Acer een belangrijke functie van de LG G2 na.

Acer-Liquid-S510-Floating-Browser

Hoewel dit allemaal erg goed klinkt, bevat de interface nog wel veel slordigheidjes. Op bepaalde momenten komen we Duitse teksten tegen en soms zelfs Chinees…

Acer-Liquid-S510-Chinees

Conclusie

Acer komt met veel voor weinig. Veel display, veel rekenkracht en een lange accuduur tegenover een beperkte kijkhoek, rammelende knopjes en een prijs van rond de €300.

3 REACTIES

  1. Ik heb ook een probleem met mij Acer S 510. De scherm- is stuk dus werkt de touche scherm niet meer. Ik wil het laten repareren. Waar weet ik niet. Ken je mij helpen.

  2. Ik vrees dat je nog het beste contact kunt opnemen met Acer zelf. Van dit soort goedkopere smartphones hebben reparatiecentra doorgaans weinig tot geen toegang tot onderdelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.