Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android onder de €50, het kan

Waar Apple voorzichtig heeft geflirt met de introductie van goedkope iPhones (iPhone 5c iemand?), zijn goedkope smartphones in de Android wereld heel normaal. Google heeft er zelfs een speciale Android versie voor ontwikkeld en diverse fabrikanten lijken het voor elkaar te krijgen om toestellen voor minder dan €50 te gaan introduceren.

Landen als India zijn altijd interessant geweest voor merken als Nokia die voor weinig een complete telefoon in elkaar kunnen zetten. Hoewel de populatie in het algemeen vrij arm was, begint de economie in India te groeien waardoor consumenten geld overhebben voor smartphones. Als ze maar goedkoop genoeg zijn. Onder Android One moeten de smartphones voor omgerekend minder dan €50 in de Indiase schappen komen te liggen.

Met de komst van goedkope smartphones naar een markt met enorm veel consumenten, is de verwachting dat India weleens één van de grootste markten kan worden. Door het wegblijven van Apple en het vrijwel wegvallen van Nokia hebben nieuwe fabrikanten in samenwerking met Google vrij spel, maar de verkoopprijs zal uiteindelijk het doorslaggevende argument gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.