Picture of Dylan Sadal
Dylan Sadal

Review: Tivoli Pal BT

Dylan Sadal beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Uitschuifbare metalen antenne
  • Lange batterijduur
  • Goede ontvangst

THE BAD

  • Matig geluid
  • Duur

Met de Model One is Tivoli Audio al jaren lang succesvol. De fabrikant van deze retro radio fabriceert tegenwoordig steeds meer modellen, zoals de Pal. Wij gaan het hebben over de bluetooth versie van de Pal.

Unboxing

De Pal BT komt in een vrij simpele doos. Niet spectaculair, maar wellicht toch  handig om  wat aandacht aan te besteden.

Schermafbeelding 2013-05-20 om 18.50.36

In de doos vinden we behalve het apparaat niet veel meer dan de oplader en een flinke handleiding.

Schermafbeelding 2013-05-20 om 19.00.52

Design

P1010052Dat de Pal BT een mooi product is kan niemand ontkennen. Deze Tivoli kent een vrij simpel ontwerp dat toch heel veel verschillende gevoelens oproept. Het hooglans (in ons geval) zwarte oppervlak geeft de speaker een chique uitstraling, terwijl Tivoli door middel van de knoppen en ‘speakergrill’ de perfecte balans tussen retro en modern weet te vinden.

 

Gebruik

De Pal is heel fijn in gebruik. Hij heeft hele duidelijke en simpele knoppen. De grote zoekknop om radiozenders te zoeken is heel gedetailleerd doordat de knop een grote beweging omzet in een kleine. Dat wilt zeggen dat als je de knop 20 graden naar rechts draait dan zal de ring eromheen maar 8 á 10 graden draaien. Een groot pluspunt ten opzichte van oude radio’s van Tivoli is dat de Pal een uitschuifbare metalen antenne heeft in plaats van een vervelend draadje.

Bijzonder is dat de speaker naast radio ook audio van randapparaten kan afspelen. Naast het verbinden met een AUX-kabel kan er gebruik gemaakt worden van bluetooth. Daar dankt de Pal BT zijn naam überhaupt aan. Het verbinden met bluetooth gaat heel snel en gemakkelijk. Een leuke feature is de mogelijkheid om een hoofdtelefoon aan te sluiten om zo toch in volledige stilte voor de omgeving naar je radio te luisteren. Ook is het mogelijk deze aansluiting te gebruiken om te ‘daisy-chainen’.

Door het formaat is het ideaal de Pal BT mee te nemen op reis.

Geluid

De Pal is en blijft net als de Model One een mono-speaker. Met dat in gedachte komt er een niet verkeerde sound uit. Echter voldoet het geluid bij lange na niet aan de prijs die je ervoor betaalt. Voor de 299 euro die Tivoli vraagt zijn er vele alternatieven die vele malen beter geluid leveren. Het klinkt allemaal gewoon een beetje goedkoop.

Conclusie

De Pal BT is van alle markten thuis. Hij is chic, retro en toch modern. Toch heeft het dat ene meest essentiële element niet dat je verwacht van een speaker uit deze en zelfs lagere prijsklassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.