Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Star Trek Into Darkness (DVD/Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel actie
  • Veel drama
  • Sterke graphics
  • Prima acteurs

THE BAD

Vanaf woensdag ligt hij in de winkel, de nieuwe Star Trek Into Darkness. De opvolger van Star Trek uit 2009 en de tweede film uit de Star Trek reeks die meer aanvoelt als een goede sci-fi actiefilm dan het zoetsappige drama dat we kennen uit de series. Niet gek natuurlijk wanneer je weet dat J.J. Abrams de regisseur achter de nieuwe films is.

In de eerste Star Trek maken we opnieuw kennis met de jonge helden Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Uhura (Zoe Saldana), Bones (Karl Urban), Scotty (Simon Pegg) en natuurlijk Sulu (John Cho).

In Star Trek Into Darkness beleven we chronologisch gezien de eerste ontmoeting van de crew van Starship Enterprise met de mysterieuze Khan. Dezelfde Khan die later weer opduikt in de film Star Trek: Wrath of Khan. Een soort supermens die alles doet om zijn volk te beschermen. Een missie die voor de hoofdrolspelers te nodige problemen met zich meebrengt. Zeker wanneer ze moeten samenwerken.

Waar Star Trek Into Darkness begint met de nodige politieke uitdagingen voor de jonge Kirk, duurt het niet lang voordat de film losbarst in actie. Dit is ook waar we de kracht van regisseur J.J. Abrams terugzien. Star Trek Into Darkness ontpopt zich letterlijk tot de meest spannende Star Trek tot nu toe.

Extra’s

Wij bekeken de single-disc DVD release van Start Trek Into Darkness. Deze bevat twee extra’s en wel SHip to Ship en The Enemy of the Enemy. Die laatste gaat over de rol van Khan terwijl Ship to Ship een zeer boeiende reportage is over de visuele effecten in Into Darkness. De Blu-Ray editie bevat nog drie extra’s.

Conclusie

Met Into Darkness zet J.J. Abrams de nieuwe richting van Star Trek voort. Een richting met meer actie en drama dan ooit tevoren. Een richting die mij enorm bevalt. Into Darkness is dan ook echt één van de betere sci-fi films die ik dit jaar heb gezien.

Beschikbaarheid

Star Trek Into Darkness ligt vanaf 11 september in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.