Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Brother Bear (Blu-Ray)

In 2004 mochten we er al van genieten op DVD en deze maand is hij voor het eerst op Blu-Ray verschenen. Ik heb het over Disney’s Brother Bear. Onze Sunday Re-Release review van vandaag.

Brother Bear vertelt het verhaal van Kenai en zijn twee broers. De drie leven in een oude stam waar de sjamaan de drie kinderen een eigen totem geeft. Een totem die ze moet helpen in het leven. Het symbool van de totem wordt door de geesten bepaald. Waar zijn broers een stoere adelaar en een wolf krijgen, krijgt Kenai een beer. De adelaar staat voor leiderschap en de wolf voor wijsheid. De beer, dat is het teken van de liefde en dat is natuurlijk niet cool.

Op een dag maakt Kenai een belangrijke fout. Tijdens het vissen laat hij zijn vangst even onbeheerd achter. Al snel wordt dit aangevreten door een beer die net vertrekt als Kenai terugkomt. Hij besluit wraak te nemen, maar weet zich al snel in de problemen te werken. De problemen zijn zelfs zo groot, dat zijn broers hem te hulp moeten schieten. Een van zijn broers komt in het gevecht om het leven. Nog meer reden voor Kenai om wraak te nemen. Hier steken de geesten al snel een stokje voor en veranderen Kenai… in een beer. Kenai krijgt nu een eigen missie, die hij moet voltooien als hij weer een mens wilt worden.

Hoewel het thema van Brother Bear toch de kracht van de liefde is (als bij zoveel Disney films), bevat de film nogal wat heftige momenten die de allerjongste kijkers misschien af zou kunnen schrikken. Toch is Brother Beer een waar meesterwerk van Disney. Aan de stijl zie je dat het de tekenaars achter Mulan en Lilo & Stitch zijn die deze film vorm hebben gegeven. Heb je hem nog niet in de collectie zitten, dan is het echt een waardevolle toevoeging.

Brother Bear Unboxed

Waar veel Blu-Ray releases van oudere films gewoon een ‘opgeblazen’ versie van het origineel zijn, weet Disney zich ook hier te onderscheiden. Het beeld is echt haarscherp en super levendig. Brother Bear ziet er dan ook prachtig uit in HD.

Extra’s

Ook qua extra’s zit je goed op de Blu-Ray. Voor kinderen is er, naast de nodige verwijderde scènes en commentaren, zat te doen. Ook bevat de disc de nodige indianenverhalen over berenlegendes.

Conclusie

Op de Blu-Ray van Brother Bear zie je hoe Disney een pareltje uit haar archief een fantastische HD make-over heeft weten te geven. Daarnaast zit de schijf bomvol leuke extra’s voor jong en oud. Een top re-release.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.