Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips 221TE2LB Monitor/TV

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Strak design
  • Voldoende aansluitingen
  • Perfect beeld

THE BAD

  • Ontvangst analoge tuner valt een beetje tegen.

Onlangs introduceerde Philips de 221TE2LB monitor. Een revolutionair model waarbij Philips een TV tuner aan een monitor toevoegt. Wij vroegen ons af, is het dan niet gewoon een TV? Nee zegt Philips en ze stuurde een exemplaar op zodat wij zelf het verschil konden ervaren.

Uitrusting

De 221TE2LB wordt geleverd met een VGA, netstroom en een stereo-audio kabel. Die laatste gebruik je om de monitor met de geluidskaart van de PC of laptop te verbinden. Zeker wanneer je een laptop gebruikt is dat handig omdat het geluid uit de monitor gewoon een stuk beter is dan het geluid van de gemiddelde laptop.

Uiterlijk

Het ontwerp van de monitor is strak en zakelijk waardoor deze op een bureau niet zal misstaan. Wel vraag ik me af waarom Philips voor een ovale voet heeft gekozen. Mijn gevoel zegt dat dit net iets te speels is voor een monitor.

Installeren

Tijdens het uitpakken en aansluiten van de 221TE2LB viel al meteen iets op. Je bent meer tijd kwijt met het verwijderen van alle beschermende folie dan met het monteren van de voet en de afstandsbediening vullen met batterijen. Van de andere kant, de hele rand is van zwart glanzend plastic en daar wil je natuurlijk geen krasjes op zien, zeker niet omdat een monitor dichter op je neus staat dan een gewone TV.

Aansluitingen

Aan de achterkant van de 221TE2LB vinden we de coax, VGA, HDMI, 3.5” jack, component, composiet, S-video en scart ingangen. Daarnaast bevat de monitor ook een SPDIF uitgang. Verderop vinden we nog de netstroom aansluiting en montagepunten voor een muurbeugel.

Aan de zijkant van het toestel vinden we een ingang voor een CI+ module, een hoofdtelefoonaansluiting en een USB aansluiting voor onderhoudt. Hoewel een tweede HDMI aansluiting meer van deze tijd is, kunnen we zeggen dat deze monitor in ieder geval niks tekort komt.

De 221TE2LB als Monitor

De 221TE2LB wordt als monitor verkocht en niet als TV. Als monitor zijn we dan ook zeer tevreden. De monitor is heel goed op kleur af te stellen en het gebruik van een gematteerd LED display voorkomt weerspiegeling.

Naast het reguliere desktopgebruik is het ook belangrijk om te weten hoe goed de monitor is wanneer je er games op speelt. Tijd dus om de Playstation 3 op de monitor aan te sluiten. Voor shooters is de kwaliteit van het scherm prima. In de game Wipeout HD merken we wel dat de de monitor randen erg accentueert. Hieronder een vergelijking tussen de vlakke letters en iconen van Wipeout HD op de 221TE2LB en de LG 32LD350 waar we normaal op testen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak of dit goed is of niet.

De 221TE2LB als TV

Via het menu geeft de 221TE2LB de mogelijkheid om zelf de zenders op te zoeken. Wel moeten we eerst ons land aangeven. Helaas in een lijst die niet op alfabetische volgorde staat. Na even bladeren vonden we ons land en ging de 221TE2LB aan de gang.

Opvallend is dat na het automatisch programmeren, alle kanalen op een logische volgorde staan. Iets dat weinig TV’s echt onder de knie hebben. Helaas moeten we elk kanaal nog wel met de hand fijn-afstemmen om zo de ruis zoveel mogelijk uit het analoge beeld te halen. Ondanks dat het signaal op onze testlocatie door UPC als ‘perfect’ is doorgemeten, zien we veel meer ruis dan op de LG 32LD350. Als TV is de 221TE2LB dus wel aardig, maar minder geschikt.

Conclusie

De LG 32LD350 is een zeer goede monitor en ook als je via CI+ naar digitale TV kijkt, heb je niks te wensen. Wil je hem echter gebruiken om analoge TV te kijken, dan laat de LG 32LD350 toch te wensen over en is hij de meerprijs voor ons gevoel niet waard. Was de analoge tuner van betere kwaliteit, dan hadden we de Philips 221TE2LB een 9 gegeven.

10 reacties

  1. Hi,

    Ik heb de philips 221TE bij de MM gekocht en was erg enthousiast over het uiterlijk en de mogelijkheden. Maar helaas ben ik nu al een aantal uur bezig om via deze tv de digitale zenders van UPC te vinden. Hij vindt helemaal niets!

    Dit zou toch moeten kunnen??

    Ik heb de TV nu rechtsreeks via een coax kabel aangesloten. En ben gaan zoeken naar de digitale zenders. Dit is een stap als je de CI+ kaart wil gebruiken.

    Enig idee hoe het wel kan werken?

    gr Tom

    1. Tom, de 221TE heeft een analoge en een DVB-T tuner aan boord. Die laatste is geschikt voor digitale ontvangst van door de ether uitgezonden zenders. Digitenne stuurt zo zijn aanbod de lucht in. Voor UPC en Ziggo heb je een DVB-C (Cable) tuner nodig.

  2. Ik heb de 221TE2LB gekocht als 2e TV voor montage aan de wand.
    Alleen 1 probleem hoe kan ik de vaste steun in zijn geheelverwijderen.
    Is dit wel eeen goede keus ?

  3. Philips service centrum heeft mij ook niet kunnen helpen, na eerst van het bekende kastje enz. Heb uiteindelijk de voet er maar (met een ijzerzaag) afgezaagd.

  4. SEGNALO CHE QUESTO TV MI A DATO UN SACCO DI PROBLEMI DALL’INIZIO 1 GUASTO SMEMORIZZA I CANALI DOPO SPENTO..ANCHE DURANTE IL FUNZIONAMENTO NON SEMPRE.IL 2 GUASTO AUDIO DISTORTO.MI CONVIENE AGGIUSTARLO CON I COSTI OGGI COSI BASSI GRAZIE.

  5. Ik hé de Philips model 221t1sb kan het zijn dat er de ci module er niet op doe de tv zoekt wel de zenders zowel analoog en digitaal ,maar iedere keer 0 zenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.