Review: SanDisk Xbox 360 USB Stick

Geschreven op dinsdag 4 januari 2011 door Arjan Olsder


Gisteren kondigde SanDisk haar nieuwe Xbox 360 UBS Stick aan. Vandaag werden we op de redactie verrast met een testexemplaar die we vandaag meteen maar even op de pijnbank hebben gelegd.

De Xbox 360 stick is feitelijk niet veel meer dan een standaard USB stick die gewoon op de PC is uit te lezen. De body is van zwart, glanzend plastic met een dikke rubberen dop om de USB contacten af te schermen. Aan de achterkant vinden we doorzichtig plastic met daaronder een groene LED. Een leuk detail is dat de LED prachtig “gloeit” wanneer de stick in de Xbox zit. Maar goed dat we hem in de onze nog aan de voorkant in kunnen prikken.

De stick is een samenwerking tussen Microsoft en SanDisk. De officiële licentie betekent dan ook dat Microsoft eisen heeft gesteld aan de lees- en schrijfsnelheid van de stick en die zijn beiden dik in orde. In onze test haalde deze USB stick een leessnelheid van 14.2 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 10.1 MB per seconde. Een gadget voor de echte Xbox fans dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *