Logo GadgetGear.nl
Apple iPad Pro met Magic Keyboard
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple lanceert nieuwe iPad Pro met ‘hover’ functie…(spannende naam)

De nieuwe iPad Pro met M2-chip, die Apple vandaag heeft onthuld, is volgens de makers een bijzondere combinatie van draagbaarheid, veelzijdigheid en ongeëvenaarde prestaties.

De nieuwe iPad Pro heeft vier luidsprekers, de snelste draadloze verbindingen ter wereld, het meest geavanceerde mobiele scherm, superieure professionele camera’s, Face ID, Thunderbolt en een ‘hover’ ervaring die mogelijk wordt gemaakt door de Apple Pencil. Wij zijn benieuwd hoe dat nu precies voelt…
De iPad Pro is nu nog meer geschikt voor professionele workflows dankzij nieuwe mogelijkheden in iPadOS 16, zoals Stage Manager, volledige ondersteuning voor externe schermen, desktop-klasse apps en Reference Mode. Een unieke ervaring wordt geboden door het ecosysteem van krachtige zakelijke apps, superieure hardware en iPadOS 16 van iPad Pro. Op woensdag 26 oktober is de nieuwe iPad Pro te koop en kan vanaf vandaag worden besteld.
En wat zegt de Apple VIP er zelf over? “De iPad Pro van de volgende generatie verlegt de grenzen van iPad. Deze iPad Pro is nog veelzijdiger, krachtiger en handzamer en biedt de ultieme iPad-ervaring,” aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. “De nieuwe iPad Pro, die wordt aangedreven door de M2-chip, levert geweldige prestaties en biedt toegang tot de meest geavanceerde technologieën, waaronder een unieke hover-ervaring met Apple Pencil, ProRes-videoregistratie, supersnelle draadloze verbindingen en krachtige features in iPadOS 16. Dit device is echt uniek in zijn soort.”
M2
De M2 processor moet garant staan voor een soepele workflow en moet daarmee de iPad Pro een serieus alternatief voor een laptop maken. De M2 heeft een 8-core CPU – tot 15 procent sneller dan M1 – met verbeterde performance- en efficiency-cores. De M2-chip heeft bovendien een centrale geheugenbandbreedte van 100 GB/s – 50 procent meer dan M1 – en ondersteunt tot 16 GB snel centraal geheugen, zodat je probleemloos kunt multitasken of werken met grote betanden.
Hover-ervaring met Apple Pencil
De hover-functie van de tweede generatie van Apple Pencil maakt een geheel nieuwe methode voor interactie met het scherm mogelijk wanneer deze wordt gebruikt in combinatie met de nieuwe iPad Pro en iPadOS 16. Je ziet aanpassingen voordat je ze uitvoert, omdat de Apple Pencil nu tot 12 mm boven het scherm kan worden gedetecteerd. Als je bijvoorbeeld de Apple Pencil dicht bij het scherm houdt, worden tekstvelden automatisch groter om de conversie van het handschrift naar tekst te versnellen. Deze nieuwe mogelijkheid helpt ook apps van derden. Spannend hoe dit in de praktijk werkt.
Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPad Pro kan vanaf vandaag, 18 oktober, worden besteld op apple.com/nl/store en in de Apple Store-app in 28 landen en regio’s (waaronder de VS), en ligt vanaf woensdag 26 oktober in de winkel.
De nieuwe 11-inch en 12,9-inch iPad Pro zijn verkrijgbaar in zilverkleurige en spacegrijze uitvoering met een capaciteit van 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB en 2 TB.
De 11‑inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.069 voor het Wi‑Fi-model en € 1.269 voor het Wi‑Fi + Cellular-model. De 12,9-inch iPad Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.469 voor het Wi‑Fi-model en € 1.669 voor het Wi‑Fi + Cellular-model.
Apple Pencil (2e generatie) is apart verkrijgbaar voor € 149 en is compatibel met de nieuwe iPad Pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.