Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Apple Pro apps voor video en audio nu ook op iPad

Apple heeft vandaag Final Cut Pro en Logic Pro®voor iPad onthuld. Video- en muziekmakers kunnen nu op nieuwe manieren hun creativiteit op een iPad de vrije loop laten. Final Cut Pro en Logic Pro voor iPad brengen geheel nieuwe aanraakinterfaces waarmee gebruikers hun workflows kunnen verbeteren met de directheid en intuïtiviteit van Multi-Touch™.

Final Cut Pro voor iPad introduceert een krachtige set tools waarmee videomakers kunnen opnemen, bewerken, voltooien en delen, allemaal vanaf één draagbaar apparaat; de iPad. Logic Pro voor iPad geeft de kracht van professionele muziekcreatie in handen van de maker. Ongeacht waar je bent dankzij de portabiliteit van een iPad. Logic Pro heeft volgens Apple een complete verzameling geavanceerde tools voor het schrijven van nummers, het maken van beats, opnemen, bewerken en mixen. Final Cut Pro en Logic Pro voor iPad zijn vanaf dinsdag 23 mei verkrijgbaar in de App Store als ……. abonnementen. Tja dat is dan wel even een bummer in het persbericht.

Bob Borchers, vicepresident van Worldwide Product Marketing bij Apple zegt: “We zijn enthousiast om Final Cut Pro en Logic Pro voor iPad te introduceren, waardoor makers op nieuwe manieren en op nog meer plaatsen hun creativiteit kunnen ontketenen. Met een krachtige set intuïtieve tools die zijn ontworpen voor de draagbaarheid, prestaties en touch-first-interface van iPad, bieden Final Cut Pro en Logic Pro het ultieme mobiele studio-ervaring.” Of in onze woorden; “Apple is trots dat het hen gelukt is om deze complexe en geavanceerde apps voor de iPad geschikt te maken.” Of dit echt lekker werkt op een klein scherm met vinger bewegingen, gaan we zeker testen.

Final Cut Pro voor iPad

Final Cut Pro voor iPad introduceert een geheel nieuwe interface en intuïtieve gereedschappen waarmee nieuwe workflows worden ontsloten voor videomakers, volgens Apple. Zo is er een nieuw jog-wheel wat het bewerkingsproces eenvoudiger dan ooit maakt en gebruikers in staat stelt om op compleet nieuwe manieren met content te interacteren. Ze kunnen door de Magnetic Timeline navigeren, clips verplaatsen en snelle frame-nauwkeurige bewerkingen maken met slechts een tik van een vinger en met de directheid en intuïtiviteit van Multi-Touch-gebaren hun creativiteit naar nieuwe hoogten tillen.

Met Live Drawing kunnen gebruikers rechtstreeks op videomateriaal tekenen en schrijven met behulp van Apple Pencil. Op iPad Pro met M2 ontgrendelt Apple Pencil hover de mogelijkheid voor gebruikers om snel door beelden te bladeren en voorbeelden te bekijken zonder het scherm aan te raken.

  • Ze kunnen ook hun workflows versnellen door een Magic Keyboard® of Smart Keyboard Folio toe te voegen om sneltoetsen te gebruiken.
  • Creatieven kunnen prachtige HDR-video bekijken en bewerken – optimaal gebruikmakend van het Liquid Retina XDR-display op de 12,9-inch iPad Pro – en kleurgradaties nauwkeurig toepassen met behulp van de Reference Mode.

Logic Pro voor iPad

Logic Pro voor iPad wil een alles-in-één professionele app zijn voor het maken van muziek. De de wereld van reizende musici en dj’s is dit vast een aanwinst. Met Multi-Touch-bewegingen kunnen muziekmakers software-instrumenten bespelen. Navigeer door complexe projecten met knijpen om te zoomen en vegen om te scrollen. Plug-in-tegels brengen de handigste bedieningselementen binnen handbereik van de gebruiker, waardoor het gemakkelijk wordt om snel geluiden vorm te geven. Met de ingebouwde microfoons op iPad , kunnen gebruikers stem- of instrumentopnamen maken, en met vijf microfoons van studiokwaliteit op iPad Pro kunnen gebruikers vrijwel elke ruimte in een opnamestudio veranderen. Makers kunnen ook nauwkeurige bewerkingen uitvoeren en gedetailleerde trackautomatisering tekenen met Apple Pencil, en een Smart verbinden Keyboard Folio of Magic Keyboard om toetsopdrachten te gebruiken die de productie versnellen.

Prijzen en beschikbaarheid

Vanaf dinsdag 23 mei zijn Final Cut Pro en Logic Pro voor iPad beschikbaar in de App Store voor $ 4,99 (US) per maand of $ 49 (US) per jaar per app met een gratis proefperiode van een maand.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.