T-Mobile, Tele2, Ben en Simpel
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

T-Mobile NL toch weer in de etalage

Het lijkt onderhand een echte soap te worden. T-Mobile Duitsland liet tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst opnieuw weten te overwegen om T-Mobile Nederland met al haar merken te verkopen.

Volgens het Financieel Dagblad zou T-Mobile Duitsland hopen dat T-Mobile Nederland zo’n 4~5 miljard oplevert. Daarbij gaat het enkel nog om T-Mobile als operator, niet om het netwerk van zendmasten. Ook die verkoop wordt overwogen. T-Mobile weet al jaren hoge ogen te scoren als het gaat om de kwaliteit van het mobiele netwerk.

T-Mobile is voor 75% in handen van T-Mobile Duitsland. De overige 25% van de aandelen zijn bij de overname van Tele2 Nederland in handen gekomen van Tele2 in Zweden. Overigens was dat niet de eerste grote overname. In 2007 kwam T-Mobile de Nederlandse markt op door Orange Nederland over te nemen. Met de overname van Tele2 werd T-Mobile de grootste mobiele provider in Nederland. Toch heeft het bedrijf moeite om vast internet en TV echt van de grond te krijgen in Nederland. Zelfs haar mobiele TV dienst Knippr wist het geen twee jaar vol te houden. Bij de overname van Orange was het T-Mobile zelf die alle vaste internetgebruikers van Orange overbracht naar Ziggo. In 2015, 2019 en eerder dit jaar gingen de geruchten ook al dat T-Mobile verkocht zou moeten worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.