GadgetGear.nl

Fusie Tele2 en T-Mobile Nederland gaat door

Het leek er even op alsof de deal zou knappen. De Europese commissie maakte in eerste instantie bezwaar tegen het idee dat Nederland van vier naar drie zelfstandige netwerken zou krimpen. In andere markten was de samenvoeging geen enkel probleem.

T-Mobile en Tele2 besloten opvallend genoeg niet om met een tegenaanbod te komen om deze zorgen van tafel te vegen. Tele2 liet enkel weten dat Tele2 in Nederland niet verzelfstandigd zou kunnen worden. De organisatie is niet op een punt waar deze zelfstandig zou kunnen overleven op de Nederlandse markt.

Toch lijkt dit commentaar afdoende te zijn geweest. De EU heeft de twee partijen toestemming gegeven om te fuseren. Nederland kende lang, lang geleden vele netwerken. Libertel (later Vodafone), Ben (later O2 en daarna T-Mobile), Dutchtone (later Orange daarna T-Mobile), Telfort (later KPN) en KPN gingen hier ooit van start. En je ziet tussen haakjes al het verloop van de fusies die leidde tot 3 grote netwerken. In december 2012 besloot Tele2 een eigen, 4G-only, netwerk op te bouwen in Nederland om zo de markt op te schudden. Nu wordt dit 4G netwerk samengevoegd met T-Mobile.

Tele2 was al langer op de markt actief. Het startte in 1997 en heeft in Nederland tot 2012 als MVNO geopereerd. Dat wil zeggen, een mobiele provider zonder een eigen netwerk. Tele2 kocht in het groot capaciteit in op de netwerken van KPN en Vodafone tot het op een punt was om zelf een netwerk op te bouwen.

Update: Inmiddels heeft Tele2 de nodige beloften gedaan omtrend de fusie.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten