Fusie Tele2 en T-Mobile Nederland gaat door

Het leek er even op alsof de deal zou knappen. De Europese commissie maakte in eerste instantie bezwaar tegen het idee dat Nederland van vier naar drie zelfstandige netwerken zou krimpen. In andere markten was de samenvoeging geen enkel probleem.

T-Mobile en Tele2 besloten opvallend genoeg niet om met een tegenaanbod te komen om deze zorgen van tafel te vegen. Tele2 liet enkel weten dat Tele2 in Nederland niet verzelfstandigd zou kunnen worden. De organisatie is niet op een punt waar deze zelfstandig zou kunnen overleven op de Nederlandse markt.

Toch lijkt dit commentaar afdoende te zijn geweest. De EU heeft de twee partijen toestemming gegeven om te fuseren. Nederland kende lang, lang geleden vele netwerken. Libertel (later Vodafone), Ben (later O2 en daarna T-Mobile), Dutchtone (later Orange daarna T-Mobile), Telfort (later KPN) en KPN gingen hier ooit van start. En je ziet tussen haakjes al het verloop van de fusies die leidde tot 3 grote netwerken. In december 2012 besloot Tele2 een eigen, 4G-only, netwerk op te bouwen in Nederland om zo de markt op te schudden. Nu wordt dit 4G netwerk samengevoegd met T-Mobile.

Tele2 was al langer op de markt actief. Het startte in 1997 en heeft in Nederland tot 2012 als MVNO geopereerd. Dat wil zeggen, een mobiele provider zonder een eigen netwerk. Tele2 kocht in het groot capaciteit in op de netwerken van KPN en Vodafone tot het op een punt was om zelf een netwerk op te bouwen.

Update: Inmiddels heeft Tele2 de nodige beloften gedaan omtrend de fusie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events