Review: Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 Bedieningspaneel

Hij is compact, hij is mooi wit en ook de rest van de vormgeving ziet er top uit. Leitz introduceerde afgelopen jaar de Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4 en wij hebben hem de afgelopen maanden flink mogen testen.

Hier bij GadgetGear hebben we de afgelopen 11 jaar een aantal papiervernietigers mogen testen. Het zijn onmisbare hulpstukken op kantoor en thuis. Er zijn immers documenten waarvan je zeker wilt zijn dat niemand ze meer kan gebruiken, terwijl je wel netjes aan recycling blijft doen.

Design

Hoewel we vooral zwarte bakken hebben getest, werden we heel blij van het witte ontwerp van de Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4. Een ontwerp met strakke en toch organische vormen. Een ontwerp met duidelijk zicht op hoe vol de opvangbak zit en zonder gedoe met losse bakjes voor het versnipperen van bankpasjes en CD’s. Daar is hij niet voor gemaakt en dat is prima.

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4

De papiertoevoer is netjes vormgegeven en compact genoeg om te voorkomen dat vingers erin verstrikt kunnen raken. Er is gebruik gemaakt van strakke en eenvoudige touch knoppen en ook de signalerings LED’s zijn gewoon duidelijk.

De keuze van Leitz om voor een vierkante vorm te gaan is ook iets dat we enorm kunnen waarderen. Hierdoor past hij netjes in de inrichting van het gemiddelde kantoor. De machine meet 370x465x279mm

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 Bedieningspaneel

Deze machine heeft een papierbak onder de motortop. Doordat de bak een capaciteit heeft van 23 liter, kan er heel veel papier in. Je leegt hem door de motortop eraf te trekken.

Veiligheidsgraad

Natuurlijk is het belangrijk om te weten hoe veilig documenten worden versnipperd. Met andere woorden, hoe klein is de kans dat iemand de snippers weer aan elkaar zou kunnen plakken om tot een volledig document te komen? Met name bij oudere papierversnipperaars was dit vaak een probleem.

De Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4 versnippert op het DIN P4 (4x40mm) veiligheidsniveau. Zoals je op de foto ziet levert het crosscut systeem mooie, compacte papiersnippers.

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 DIN4 snippers

Motorkwaliteit

Ondanks het kleine formaat, komt de Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4 met een stevige motor. Deze hapt gemakkelijk in maximaal 10 vel 80 grams A4 papier (officieel, maar wij konden er maximaal 13 tegelijk doorheen drukken). Je kunt dus vlot doorgaan met versnipperen. Mocht het de motor te zwaar worden, zal hij het papier terug omhoog draaien.

De machine kan ook overweg met nietjes en paperclips. Die worden ook aan stukken gesneden door de motor. Ja dat is op papier natuurlijk wat minder tof voor de recycling, maar daar worden metalen en plastics toch wel uitgefilterd.

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 Papierbak

Qua belasting kun je 120 minuten non-stop blijven versnipperen met deze machine. Mocht je de boekhouding dus snel weg moeten werken, kun je best even door.

Ondergeschoven kindje bij de aankoop van dit soort machines is het onderhoud. Daar is Leitz heel duidelijk over. Sterker nog, ze hebben het antwoord al klaarliggen. Je kunt een pakket olievellen kopen. Zo nu en dan laat je zo’n vel versnipperen. Hierdoor wordt het mechanisme automatisch gesmeerd. Best slim.

Conclusie: Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4

De Leitz IQ Home Office Papiervernietiger P4 is een net vormgegeven machine die prima in ieder (kantoor) interieur past. Het versnipperen verloopt soepel en de papierbak legen gaat ook gemakkelijk. Het is een machine die iedereen zonder uitleg kan gebruiken en dat maakt dat we deze papiervernietiger een perfecte score kunnen meegeven.

Alternatief model

Deze papiervernietiger is ook in het zwart verkrijgbaar. In het zwart wordt hij verkocht onder een ander merk en model. Dan is het de Rexel Momentum X410.

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Grote papierbak
  • DIN4 veilige versnippering
  • Relatief stil
  • Vlotte versnippering
  • Strak ontwerp

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Leitz IQ Office Papiervernietiger P4 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl