Review: Leitz Wow (deskorganiser met Qi lader)

Een paar maanden geleden kregen we de draadloze lader met pennenbakje van Leitz opgestuurd. Maar dan moet je telefoon wel draadloos laden ondersteunen. Inmiddels hebben we een iPhone8 voor dergelijke testen en wat weken ervaring met draadloos laden. Hoe bevalt de Leitz oplossing?

Standaard

Tien jaar geleden was er al het Amerikaanse Powermat met draadloos laden. In de USA was het in één jaar een groot succes, om het volgende jaar weer bijna irrelevant te zijn. Het gedoe met adapters en hoesjes werkte gewoon niet. Bovendien had Powermat hun eigen technologie. Qi werkte er hard aan om een standaard te worden en had gewoon meer tijd nodig. De lange adem lijkt vruchten af te werken. Samsung, Apple, Ikea en zelfs Starbucks hebben de Qi standaard voor draadloos laden omarmd.

Wij hebben diverse hoesjes geprobeerd die Qi draadloos laden mogelijk maken voor iPhone 5SE en 6S. Eigenlijk kunnen we daar kort over zijn; niet doen. Alle hoesjes met ingebouwde draadloze lader zijn als hoesje gewoon minder lekker. We merkten dat het draadloos laden nog niet ‘ons ding’ was. Totdat we de iPhone8 met draadloos laden gingen gebruiken. Opeens blijken de draadloze laders van Mophie, Manu en Leitz een uitkomst. Wanneer de telefoon draadloos laden ondersteunt, hebben de laders veel meer zin.

Leitz

De Leitz Wow deskorganiser is een kunststof pennenbak met ingebouwde draadloze lader. Leitz heeft een aantal vernieuwende producten op de markt gebracht. De Leitz Style Smart is echt een design wondertje. De Wow pennenbak is echt van een ander niveau. Het is duidelijk dat het een product is wat op prijs het moet winnen. Voor nog geen drie tientjes heb je deze draadloze lader. Sluit de micro USB kabel aan en de pennenbak heeft voeding voor draadloos laden. Leg de telefoon op de juiste plek en hij gaat laden. Meer kunnen we er niet echt over kwijt. Wel dat de functionele werking prima is. We hebben ook wat draadloze laders getest waar het wel erg nauw luistert waar je de telefoon neerlegt. De Leitz Wow laadt probleemloos op en nagenoeg net zo snel als bedraad. Het led lampje maakt wel dat de pennenbak niet op het nachtkastje een optie is voor wie in het donker wil slapen. Ongelooflijk hoe veel licht zo’n klein lampje in een donkere slaapkamer kan geven.
De Leitz Wow deskorganiser is in een paar accentkleuren te leveren. Voor de jeugd met een geschikte Samsung Galaxy, Nexus, iPhone, Nokia of LG telefoon een uitkomst op het buro.

Conclusie

De Wow deskorganiser doet wat ie doen moet met een erg hoge kunststof uitstraling. De kleurtjes en prijs van 29 Euro maken het een geschikte oplossing voor de jeugd. De steelt niet de show met dit product op je design buro. De meeste draadloos ladende telefoon zijn de premium telefoons. Je zou dan eerder een premium lader verwachten van Leitz.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • goede draadloze lader
  • nette prijs
  • inclusief bakje

THE BAD

  • goedkope kunststof uitstraling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.