Logo GadgetGear.nl
Picture of Jeroen
Jeroen

Review: Pioneer AVH-Z7200DAB 7 inch autoradio multimediaspeler

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtig klapscherm
  • 7inch Touchscreen
  • Enorm veel functies
  • Zeer compleet
  • Geweldige kwaliteit

THE BAD

  • Lastig zelf te monteren (schakel een expert in)
  • Prijs

In je auto wil je behalve een goede radio ook mooi geluid en het liefste een groter scherm voor wat multimediafuncties. Maar hoe krijg je dat voor elkaar als je een 1-DIN radioframe hebt? Voor het project From Scratch To Sport gingen we aan de slag met de 1-DIN 7” 24-bit true colour multimediaspeler van Pioneer Car Nederland!

Een 1-DIN multimediaspeler met uitklapbaar 7inch  multitouchscreen. Hoe gaaf is dat! De Pioneer AVH-Z7200DAB tovert jouw auto van 1-DIN om naar een radio met een 7inch touchscreen. Een geweldig uitgebreide multimediaspeler met smartphone-connectiviteit via een gewone USB-kabel die geschikt is voor Apple CarPlay en Android Auto, DAB/DAB+ Digital Radio, Waze (via Apple CarPlay/Android Auto), Bluetooth en een 13-bands grafische EQ!

https://www.instagram.com/p/CE6xbTdFMvI/?utm_source=ig_web_copy_link

Hoe deze gemonteerd wordt en hoe deze radio werkt en bevalt, dat lees je in deze uitgebreide review.

Pioneer AVH-Z7200DAB

De Pioneer AVH-Z2700DAB wordt geleverd in een stevige, goed beschermde doos waar je de onderdelen nooit meer in terug krijgt, zoals je ze eruit hebt gehaald J Maar dat geeft natuurlijk niet. Openmaken die hap! Alles zit haarfijn in compartimenten geordend en zorgt ervoor dat jouw auto alles heeft om deze radio aan te sluiten. Wat zit er allemaal in? Met deze radio kan je echt alle kanten op. In de doos bevindt zich de AVH-Z7200DAB, een DAB antenne, USB-verlengkabel, externe Bluetooth-microfoon, USB-naar-lightning-kabel, CD-MC20 (Auto EQ-microfoon) en alles stekkers, snoeren en draden om alles aan te sluiten. Het enige wat ontbreekt is de duidelijk handleiding.

Alle opties van de Pioneer AVH-Z7200DAB

Je start de auto en het grote touchscreen klapt uit. Dát alleen al is een prachtig gezicht. Je kunt met behulp van een gewone USB-kabel een iPhone of Android telefoon aansluiten, zodat je vanuit je auto een veilige manier via Apple CarPlay, Android Auto en Waze (via Apple CarPlay of Android Auto) kan bedienen. Maar behalve je telefoon te bedienen vanuit het touchscreen kan je ook DAB/DAB+ Digital Radio afspelen met een haarscherp geluid. Je kunt audio-/videobestanden afspelen van vanaf cd’s, dvd’s en USB-apparaten! Yes een film in de auto kijken kan gewoon! Maar parkeer dan eventjes, he.

Daarnaast beschikt je radio natuurlijk over Bluetooth om muziek te kunnen streamen of via een draadloze verbinding handsfree te kunnen bellen.

CarPlay

CarPlay brengt je Iphone tot leven op je radioscherm. Met een gave Apple interface op je 7inch scherm kan je met niet meer dan een woord of een aanraking bellen, navigatie gebruiken, muziek luisteren en berichten aflezen of laten afspelen.

Android Auto

Android Auto is eigenlijk hetzelfde als Apple Carplay. Een gave verzameling van apps zoals Google Maps, maar ook berichten, bellen en noem het maar op. Heb je Android, dan gebruik je Android Auto, heb je een Iphone dan gebruik je Carplay.

Persoonlijk gebruik ik nu Carplay, maar met Android Auto heb je door middel van Google Maps ook de maximaal toegestane snelheid bij je routebegeleiding. Dat mis ik weer bij Carplay.

WebLink

Met de nieuwe WebLink-app wordt het entertainmentsysteem voor in de wagen met een verbazingwekkende wereld aan apps uitgebreid. Geniet van gepersonaliseerde muziek, video’s en andere aangesloten content die geactiveerd wordt door uw telefoon / tablet en de cloud.

Waze

Waze is een sociale verkeers-/navigatie-app die u toegang biedt tot kaarten, real-time verkeersinfo en andere informatie op het grote scherm van compatibele Pioneer multimedia-apparaten. Handig om thuis aan te geven wanneer je ongeveer aan zal komen en Waze biedt tegenwoordig een steeds nauwkeuriger overzicht van flitsers en andere belangrijke waarschuwingen.

DAB+

DAB+ is het nieuwe radio. Het grote verschil met FM is voornamelijk de kwaliteit. Echt een stuk helderder. Je hebt hiervoor een aparte installatie nodig met een DAB antenne die meegeleverd wordt bij deze radio.

7″ Clear Type Resistive Motorised Touchscreen

De radio is uitgerust met een prachtig dun touchscreen, wat enorm mooi kleuren en scherpte weergeeft. ’s Nachts is het niet te fel en overdag perfect zichtbaar. Het prettige is dat je geen vieze vingerafdrukken ziet op het scherm na een intensieve week van testen.

iPod

Heb je nog een iPod? Ik niet meer, maar je Iphone is natuurlijk ook een iPod qua muziekopslag. De radio herkent iPods en je telefoon als iPod om ook enkel te genieten van de muziek die jij op je telefoon gedownload hebt af te spelen.

USB

De USB poort is om apparaten te verbinden zoals telefoons. Andere apparaten kan je hierdoor opladen, maar wat opviel is dat je geen USB stick kunt aansluiten aan deze poort. Ik heb een stick met muziek en video’s aangesloten,  je kunt geen USB stick met content aansluiten. Deze speelt hij niet af.

Dual Camera Input (N)

Dual Camera Input (N)Dankzij de Dual-camera-ingangen kunt u een achteruitrijcamera en een naar voor gerichte camera aansluiten. Zo ziet u wat er voor en achter uw auto gebeurt en kunt u makkelijker een trailer trekken en parkeren. De camera is niet meegeleverd en niet geïnstalleerd in de auto, deze functie heb ik dus helaas niet kunnen testen.

Meerkleurige verlichting

Met meer dan 210.000 kleuren en nagenoeg oneindige kleurencombinaties kan je jouw Pioneer zo instellen, zoals alleen jij dit tof vindt. Zo kan je de radio mooi matchen met jouw stijl en kleuren in de auto. Erg gaaf! Ook het lettertype en de achtergrond van je scherm is zelf aan te passen.

Montage Pioneer AVH-Z7200DAB
door Bregman Auto Inbouwservice Amersfoort

De Montage van de Pioneer AVH-Z7200DAB is niet eenvoudig mensen. Waar je met de meeste Pioneer radio’s een plug & play manier van aansluiten ziet, is de AVH-Z7200DAB wel echt een ander verhaal. De DAB antenne moet gemonteerd worden, de luidspreker moet je aansluiten en inbouwen en daarnaast had ik de Pioneer Underseat Subwoofer ook in de auto welke aangesloten moest worden op de AVH-Z7200DAB. Om deze gehele montage goed te laten verlopen heb ik de hulp ingeschakeld met experts in de Auto Audio Inbouw; Bregman Auto Inbouwservice uit Amersfoort.

Over Bregman Auto Inbouwservice

Als je op internet zoekt naar een Audio Inbouw voor de auto in de regio Amersfoort, dan kom je direct bij Bregman Auto Inbouwservice uit. Niet omdat er volop geadverteerd wordt, integendeel het bedrijf is een bekend begrip in Amersfoort waardoor klanten uit heinde en ver komen om Bregman in te schakelen voor de inbouw van de laatste electronica. Denk hierbij aan multimedia systemen, klasse 1 t/m 5 alarmsystemen, speakers inbouwen, versterkers toevoegen aan fabriekseigen systemen en het toevoegen van subwoofers aan je audiopakket. Kortom, eigenlijk alles wat met audio, video en camerawerk te maken heeft.

Als je investeert in een radio zoals de Pioneer AVH-Z7200DAB, dan wil je dat het naadloos werkt. Optimaal genieten van jouw radio. Laat Bregman er dan eventjes naar kijken. Het bedrijf heeft een enorme werkplaats waar gemakkelijk met meerdere auto’s tegelijk gewerkt wordt. Door hun expertise is niets te gek en zien zij hele gave projecten voorbij komen waar Oldtimers van de binnenkant omgetoverd worden tot high tech audio cars en waarbij snelle Porsche’s worden voorzien van de nieuwste multimediasystemen. Maar heb je geen dikke Porsche of klassieke Oldtimer, dan ben je net zo welkom, hoor. Bregman denkt met je mee om op kosten te besparen, maar wel je geluidsinstallatie te optimaliseren.

Ervaring Inbouw

Daar stond hij dan; onze projectauto. Tussen een Oude, maar strakke Volvo V70 oldtimer en een Porsche 911 Turbo. Deuren eruit, panelen los, accu ontkoppeld en diverse kappen en plafonddelen losgemaakt. De Astra G lag uit elkaar. Dit duurde nog geen dag en ik kon de auto alweer ophalen. Geen krasje of montagebewijs te zien, met een superstrakke multimediasysteem als resultaat. Gekoppelde aan de actieve Sub en de microfoon en de DAB antenne prachtig verwerkt in het materiaal van de auto. Bregman Auto Inbouwservice heeft vakwerk geleverd en het mijn audiosysteem geperfectioneerd. Thanks Team Bregman!

Ervaring Pioneer AVH-Z7200DAB

Wat een prachtding, die Pioneer AVH-Z7200DAB. Met het sleutel in het slot ontwaakt een verscholen multimedia 7 inch touchscreen en verbindt de radio met mijn telefoon. Geluid is perfect zelf in te stellen en te balanceren tot in de puntjes. De snelle bediening via de touch schermen zijn fantastisch, want het skippen van nummers met de klassieke toetsen, die ook nog aanwezig zijn, die zitten te dichtbij de draaiknop van het volume, waardoor deze handsfree lastiger te bedienen is. Het scherm is daardoor mijn eerste keuze qua bediening.

http://www.instagram.com/p/CFrwPnhHffh/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Het personaliseren qua kleur, achtergrond en geluid maakt de radio echt jouw radio. De kraakheldere DAB is heerlijk luisteren naar veel meer stations die ik ooit met FM kon bereiken. De Carplay maakt je telefoon zichtbaar op het 7inch scherm met het oog op veiligheid en toegankelijkheid. Het geluid is geweldig. Dit komt natuurlijk ook door de Pioneer Speakers welke ik in mijn auto heb gemonteerd en de Underseat Subwoofer van Pioneer die zorgt voor dat extra stukje bass.
Een CD speler terughebben, dat is ook wel weer fijn voor die klassiekers die ik nog heb liggen. Dat ik nu ook DVD’s kan afspelen is helemaal super met de Sub als maatje voor het geluid. Je eigen drive-in-bios in je auto. Jep, Pioneer maakt het mogelijk.

Conclusie Pioneer AVH-Z7200DAB

De Pioneer AVH-Z7200DAB maakt van een 1-DIN een prachtig multimedia systeem met een 7 inch Touchscreen. DVD’s afspelen, DAB, Carplay, noem het maar op! De mogelijkheden zijn oneindig en de kwaliteit is fantastisch. Heel gaaf zelf te personaliseren op kleur, audio en meer. Een goede handleiding mist bij dit pakket. Verder is de inbouw relatief ingewikkeld. Laat dit uitvoeren door een expert om te kunnen genieten van de kwaliteit en alles wat de Pioneer AVH-Z7200DAB te bieden heeft.

 

Pioneer AVH-Z7200DAB Autoradio Enkel din USB-Apple CarPlay-DAB+ - 4 x 50 W kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Beste Jeroen Volgens Pioneer Benelux zou er aan de achterkant een USB aansluiting zitten die je kan verlengen en daar een USB stick op aansluiten. Ik heb namelijk ook interesse om deze formidabele radio te kopen en heb daar dus navraag over gedaan. Al je wil kan ik hun antwoord wel doorsturen. Gr Baars John

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.