Logo GadgetGear.nl
Samsung Portable SSD T7 met de Oppo Find X2
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Samsung Portable SSD T7 1TB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Razendsnel
 • AES-256-bit beveiliging
 • Zeer compact

THE BAD

 • Bij gebruik van encryptie moet je altijd software installeren

Hij is bloedsnel, compact en het ontwerp doet erg denken aan dat van de iPod Mini… en dat vinden we helemaal niet erg. Lees alles over de Samsung Portable SSD T7.

Unboxing

Samsung verzorgt de koper van de Samsung Portable SSD T7 erg netjes. Je krijgt niet alleen de Samsung Portable SSD T7 zelf, maar ook een USB-C naar USB-C kabel en een USB-A naar USB-C kabel. Je kunt hem dus met iedere computer en smartphone gebruiken. De software die je voor de beveiliging nodig hebt, staat op de drive. Een stukje documentatie maakt het af.

Design

Met de komst van de nieuwste generaties SSD’s, is het al lang niet meer nodig om grote, bulky drives te ontwerpen. Het verschil tussen een SSD en een USB-Stick wordt dan ook steeds kleiner. Het belangrijkste is dat de SSD goed moet kunnen koelen. Technisch gezien, zien we in de praktijk dat de prestaties van een externe SSD doorgaans veel beter zijn.

Ik weet nog goed het moment waarop ik mijn eerste Apple iPod Mini kocht. Groen, geanodiseerd aluminium met een wit plastic plaatje boven en onder. Niet alleen bruikbaar als MP3-speler, maar stiekem ook bruikbaar als externe opslag. Het eenvoudige design lag enorm lekker in de hand.

Toen ik de Samsung Portable SSD T7 uitpakte, voelde ik meteen die liefde weer. Al is deze met 8mm dikte, een stuk dunner dan mijn iPod van toen. Dat slankere profiel draagt ook echt enorm bij aan de beleving van deze drive. Verder is hij 85mm lang en 57mm breed.

Het mooie van USB is, dat deze drive niet echt een duidelijke onder- of bovenkant heeft. Aan de ene kant staat groot het Samsung logo. Aan de andere kant staat klein, rechtsonder, de productnaam. Je kunt dus zelf kiezen wat je het mooist vindt om naar boven te leggen.

Wij ontvingen de grijze variant van de Samsung Portable SSD T7. Dit is donkergrijs dat net iets donkerder is dan Apple Space Gray. Dit ziet er echt heel netjes en strak uit. Daarnaast is de drive ook te koop in het blauw en in het rood.

Beveiliging

Bij de Samsung Portable SSD T7 drive van Samsung staat het voorkomen van gegevensverlies hoog in het vaandel. De drive wordt geleverd met AES-256 bit encryptie. Op jouw mobile device (Android en iOS) moet je even de Samsung Portable SSD 1.0 app downloaden. Let op, er staat ook een Samsung Portable SSD app in Google Play, maar die werkt niet met deze drive.

Voor Windows en macOS staat de app voor deze drive op het onbeveiligde deel van de drive. Je hebt dus altijd de software bij je. Belangrijk om te weten is dat, om de drive te gebruiken, je echt de software moet installeren. Gebruik je hem zakelijk, moet je daar wel de rechten voor hebben op jouw computer.

Wil je hem met de computer van een klant verbinden, zal je dus altijd daar eerst de Samsung software op het systeem moeten installeren. Hier zien we liever een optie die zonder installatie werkt.

Samsung Portable SSD T7 met de Oppo Find X2

Prestaties

Samsung belooft tot 1.050MB per seconde leessnelheid en tot 1.000MB per seconde schrijfsnelheid. Maar de drive komt ook met AES-256 bit encryptie. Logisch voor ons om de prestaties met de beveiliging erop te testen.

IN onze benchmark zien we dat de beveiliging op de drive er voor zorgt dat deze iets qua prestaties inboet. Dit valt volledig binnen ons verwachtingspatroon. Grote bestanden lezen met 943MB per seconde en schrijven met 882MB per seconde is nog steeds bloedsnel. Ook met kleine bestanden zien we verrassend goede resultaten van deze drive.

CrystelDiskMark Samsung Portable SSD T7

Wij hebben de Samsung Portable SSD T7 getest in combinatie met de Huawei MateBook 13, Apple MacBook Pro 13 2017, Oppo Find X2 Pro, OnePlus 8 Pro, Huawei Mate20 Pro, Huawei P30 Pro en Motorola Edge.

Varianten van de Samsung Portable SSD T7

Samsung brengt de Samsung Portable SSD T7 in verschillende maten op de markt. Je kunt hem kopen met een opslagcapaciteit van 500MB, 1TB en 2TB. Respectievelijk kosten ze €119,99 (0,40/GB) voor 500GB, €219,99 (€0,22/GB) voor 1TB en €399,99 (€0,20/GB) voor 2TB.

Conclusie Samsung Portable SSD T7

De Samsung Portable SSD T7 is bloedsnel. Ook met encryptie erop. Jammer is dat je altijd de Samsung software moet installeren wanneer je versleutelde data wilt gebruiken. Dit kan voor bepaalde gebruikers een reden zijn om de drive te laten liggen. Ben jij dat niet, dan wordt je heel gelukkig van deze externe SSD.

Samsung Portable SSD T7 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

3 reacties

 1. Ik heb Samsung Portable SSD 1.0 app op mijn Samsung s22+ staan. Maar kan vanaf galerij niets kopieren naar mijn ssd. Is dat soms niet hiervoor bedoeld?

 2. Ik heb er hier drie stuks van liggen. 1x een mooie blauwe en 2x een mooie rooie. Allemaal 1TB versie. Maar ik heb telkens verbindingsproblemen; ene keer verliest de laptop of pc de verbinding, andere keer herkent hij de SSD niet als deze al aangesloten is bij het opstarten. Hoewel ik meerdere produkten van Samsung in gebruik heb durf ik deze T7 versies nog niet te vertrouwen.

  Uit nood heb ik maar weer Seagate external HDD aangeschaft omdat ik hier nooit problemen mee heb gehad.

  Ter extra info:
  foutmeldingen 0x800701B1 en 0x8007045D verschijnen regelmatig met de T7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.