Jeroen
Jeroen

From Scratch to Sport

Weet je nog? Jaren 2004-2008 met Xzibit op MTV? Pimp My Ride, waar ouwe barrels omgetoverd werden tot bijzondere pronkstukken. Nou, dat level is iets te hoog gegrepen 🙂 Maar in de komende artikelen neem ik je mee naar From Scratch to Sport.

Ik ben opzoek gegaan naar toffe manieren om je auto een beetje op te leuken, zonder dat het bakken met geld moet kosten. Geen budget tuning, maar het komt in de buurt. Ramen blinderen, einddemper uitzoeken, oude onderdelen vervangen en natuurlijk een beter geluid. Stap voor stap, steeds iets erbij. Het modelletje van deze blog is een Opel Astra G Sedan uit 2000. Bijna niet kapot te krijgen en superleuk om iets leukers van te maken.

In deze blog zoeken we nieuwe koplampen uit van Angel Eyes, vervangen we pook en handremhoezen via Ali, laat ik mijn kenteken met deuk vervangen voor eentje met dikke letters én schroef ik een nieuwe grill op de Astra.

Angel Eyes Headlights

Koplampen zijn er in allerlei soorten en maten. Ik ging opzoek naar koplampen die moesten voldoen aan een aantal zaken: toffe looks, anders dan anders, niet te duur en zelf te monteren. Al gauw kwam ik uit bij een Australisch bedrijf dat strakke koplampen fabriceert die bijna plug-and-play te installeren zijn én die niet gigantisch duur zijn. Angel Eyes.

Mijn Astra is nu nog groen. Maar ik wil ergens dit jaar de lak veranderen van groen, naar zwart. Hoe tof zou het dan zijn als je koplampen ook helemaal zwart zijn. Maar ook zonder de lak change, is het zwarte nog supervet. Ik vond de Angel Eyes Black in een Nederlandse webwinkel en door mijn nummerbord in te toetsen kon ik zien of de lampen mijn Astra zouden passen.

 

Match! Yes! De kosten waren 170,- euro, wat geen kattenpis is. Maar dan heb je ook wat. Ze zien er superstrak uit en zijn redelijk makkelijk te monteren. Ja, je bumper moet eraf. Je moet wat snoertjes loskoppelen, maar met een uurtje zitten ze er wel op. Vandaag kreeg ik de doos binnen en dit weekend ga ik ze (als het weer een beetje mee zit, monteren.) Resultaat deel ik volgende week ergens.

aliexpress

Je houdt ervan, of je moet het niet. Daartussen in zit niet veel. Ook in de autowereld is er veel leuks te vinden. Maar je moet het in de details zoeken, want er is een hoop rotzooi te vinden. Omdat mijn velgen best tof zijn; en origineel zijn. Miste ik ventieldopjes. Geen mega gemis, maar het staat net niet. Via Ali heb ik net echte merkdopjes op te kop getikt, hoe die eruit zien show ik volgende keer.

De pookhoes en de handremhoes waren helemaal op toen ik de Astra kocht. Geen idee wat mensen er mee doen, maar het leer was helemaal versleten. Gelukkig had ik mijn vriend Aliexpress een zoekopdracht gegeven en er kwam een legio aan opties voorbij. Wil je jouw pookhoes of pookknop budget vervangen, dan is Aliexpress echt top. Vul wel even je automerk en type in bij je zoekopdracht, want anders past het niet. En zoek eventjes naar een pookhoes waar het leer (of PU) al aan het plastic malletje vastgestikt zit, anders moet je zelf naaien en vouwen. Een paar weekjes wachten, maar dit was het resultaat.

Grill

Ik vond de standaard grill met het Opel embleem maar saai. Ik wilde of embleemloos, of eentje van een sportmerk. Maar voor een Astra uit 2000 is dat wel even zoeken. Mijn eerste keus was een embleemloze grill die je voor een paar tientjes kunt bestellen in Nederland. Het monteren is vier schroefjes en het materiaal is van plastic, maar dat zie je bijna niet van een afstandje. Een mooie goedkope oplossing.

Toch stond mij het plastic na een tijdje een beetje tegen. Ik wilde iets toffers. Maar ook weer niet iets met OPC of een racetype opelgrill, wat mijn Astra absoluut niet is. Een beetje Googlen bracht mij tot Kamei. Een Duits tuning merk (zo noemen ze zich) wat zich bezighoudt met exterieur en interieur. En wat blijkt, ze hebben hele toffe honingraat stalen grilletjes. Ook voor de Astra.

 

Ik dacht laat ik eens voor de grap op Marktplaats kijken. Biem! Een Kamei grill voor de Opel Astra G. Bingo! Voor een paar tientjes (ipv 55,- euro nieuw) en deze jongen heeft een toffere grill. Wat denk je ervan?

Kenteken

Bij de aanschaf van de Astra kreeg ik gratis een gedeukte kentekenplaat met vage letters. Waarschijnlijk net zo oud als de auto zelf, dus ben ik naar de Brezan gegaan om mijn kenteken te laten vervangen. Meteen een merkloze kentekenplaathouder gevraagd voor en achter, want een rijdend reclamebord voor de garage vind ik ook zo wat. Je kunt tegenwoordig je kenteken ook in dikke letters laten drukken. Veel nieuwere auto’s hebben dat standaard en juist bij een ouder kenteken, maakt dat het net even toffer. Het enige wat je mee moet nemen is je kentekenbewijs en je rijbewijs. Zoek ook even uit of je kenteken dealer wel een geregistreerde RDW verstrekker is, anders rijd je met een illegaal plaatje. Na het vernieuwen moet je wel je oude plaat inleveren.

De komende twee weken ga ik aan de slag met de Angel Eyes koplampen. Zolang de auto nog niet opnieuw gespoten is heb ik een flesje AutoGlym gekocht (Bumbercare) om te zien of dat een beetje werkt. Ook ga ik mij verdiepen in audio. Een beetje geluid is wel fijn, maar waar moet je dan zijn? Originele speakers houden? Of alles eruit? Subwoofer of niet? En zo ja; underseat of in de hoedenplank of achterbak. Je leest en ziet het volgende keer of checkt de vorderingen op instagram.

 

 

 

Eén reactie

  1. Hey man dat heb je super gedaan man! Ik ben nu in het bezit van die astra wat een heerlijke auto en mooi gedaan allemaal!!

    Groetjes brandon uit Enschede

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.