Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Arlo Solar Panel Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi, strak ontwerp
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Complete levering

THE BAD

  • Kabel is niet te verlengen

Met de Arlo Solar Panel Charger kun je in theorie zonder bij te laden jouw Arlo beveiligingscamera’s van stroom voorzien. Vlak voor de winter hingen wij hem op en nu, in het voorjaar, kunnen we echt merken wat dit zonnepaneel doet.

Compatibility

De Arlo Solar Panel Charger is ontwikkeld om de volgende camera’s op te laden;

Unboxing

In de verpakking van de de Arlo Solar Panel Charger vinden we de documentatie, een wandsteun, schroeven en pluggen. De kabel zit ditmaal al aan het paneel vast. Dat is anders dan bij de Arlo Solar Panel voor de oudere generatie camera’s.

Design

Was het vorige Solar Panel van Arlo nog zwart, kiest het merk hier duidelijk voor wit. De standaard kleur voor alle Arlo camera’s. Het zonnepaneel zelf heeft wel een zwarte bezel gekregen waardoor deze veel minder opvallend is. Ook deze wordt weer met een muurbeugel geleverd. Wat opvalt is dat de kabel dit keer wel aan de unit vast zit. Het is een kabel met magnetische sluiting die op de onderkant van de camera’s klikt. Hierdoor is dit paneel niet compatible met de oudere Arlo camera’s, maar is installatie bij de nieuwe camera’s veel eenvoudiger en beter weerbestendig.

Prestaties

De Arlo Solar Panel Charger is een high-end zonnepaneel… die door de kabellengte van 2 meter een fors deel van de dag toch in de schadus staat in ons geval. Bovendien zit de Arlo Ultra aangesloten op het paneel en die lijkt iets meer stroom te vragen dan de Arlo Pro 3 series.

In de winter merkten we absoluut verbetering in het aantal keer waarop de Ultra geladen moest worden. Dit was net iets minder vaak dat de Pro 3 series die niet op het paneel was aangesloten. Nu in het voorjaar merken we dat we, ook met zoveel schaduw, de batterij substantieel langzamer leeg loopt. Een labtest kunnen we niet uitvoeren, maar gevoelsmatig gaat de accu zo’n twee keer zo lang mee. Terugrekenend naar het aantal zonne uren dat het paneel vangt, verwachten we dat het paneel, in volle zon, aan de volledige energiebehoefte van de camera kan voorzien.

Conclusie: Arlo Solar Panel Charger

De Arlo Solar Panel Charger is een relatief eenvoudig te installeren upgrade voor Arlo camera’s. De energieopbrengst ligt lekker hoog. Doordat de camera waarneemt dat het aan het stroom hangt, krijg je bovendien extra smart opties beschikbaar die anders teveel stroom zouden kosten. Een zeer handige upgrade dus.

Arlo Solar Panel Charger kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

  1. Ik wil toch even vermelden dat de detectie zone niet meer in te stellen is me de aangesloten zonnepanelen en als de temperaturen dalen doen ze helemaal niets meer omdat de accu’s dan te koud zijn. Ik heb er zelf 2 gekocht en die laden zomers prima maar nu is het 2 x niks. Achteraf gezien vind ik het een miskoop.

    Arlo ultra

  2. Ik denk dat je dan even contact moet opnemen met Arlo. Ik heb de Ultra er de hele winter aan hangen. Afgelopen winter moest ik één keer bijladen. Dat was echt prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.