Review: Arlo Ultra 4K draadloze beveiligingscamera

Arlo Ultra kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Vanaf de Arlo Pro 2 maakt het merk in beveiligingscamera’s een enorme kwaliteitssprong naar de Arlo Ultra. 4K, kleuren nachtzicht, een nieuwe bevestigingsmethode, ze zijn helemaal los gegaan en met resultaat.

Unboxing

Wij ontvingen de Arlo Ultra starter kit met één camera. Daarin zit een magnetische mount, laders, kabels, handleidingen, stickers en de 4K Arlo hub. Echt alles dat je nodig hebt om met Arlo van start te gaan. Wel adviseren we om andere schroeven te gebruiken dan die Arlo in de doos stopt. De kwaliteit van deze schroeven is zeer matig.

Je ziet in de unboxing ook een solar paneel. Dit is het paneel behorende bij de Arlo Pro 2 generatie. Voor de Arlo Ultra is een ander paneel ontwikkeld dat we binnenkort zullen gaan testen. Arlo verkoopt ook een optionele, externe acculader. Dat is echt een aanrader. Dan hoef je de camera niet in zijn geheel naar binnen te halen om deze op te laden.

Arlo Ultra Design

Qua design wijkt de Arlo Ultra compleet af van de Arlo Pro 2 series, maar zet het ook alvast de standaard qua design die we in de Arlo Pro 3 series die je later deze maand op GadgetGear zal zien. Zo is de magnetische mount compleet op de schop gegaan om nog meer ruimte te geven om de camera echt goed te positioneren. Slim en handig.

Gebruik je een schroef mount in plaats van een magnetische mount, kun je de camera via de knop eronder, uit de behuizing duwen. Zo kun je de accu gemakkelijker vervangen voor een vol exemplaar en de lege binnen opladen. Handig.

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra Voorkant

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra

Ook is de behuizing groter en duidelijk ontwikkeld om beter weerbestendig te zijn zonder geklooi met klepjes. Het geheel maakt een veel volwassener indruk.

Ook het basisstation is aangepast. Met de Ultra levert Arlo haar krachtigste basisstation mee dat er ook nog eens zeer goed uitziet. Dit basisstation is geschikt

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra Zijkant

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra

Ultra HD Hub Design

De Ultra HD Hub mag er qua design ook zijn. Het heeft nu echt een eigen uiterlijk gekregen. De antennes van de hub zijn intern geplaatst en zo dat ze het optimale bereik zouden moeten hebben. Nu is bereik iets waar we echt niets over te klagen hebben bij de hubs die Arlo tot nu toe leverde.

De Ultra HD hub is in staat om tot twee 4K streams tegelijk te laten zien in jouw lokale netwerk. En dus ook op te slaan. De 4K streams van de Arlo Ultra camera’s zijn nou eenmaal erg zwaar op het draadloze netwerk en Arlo wil garanderen dat alles wordt vastgelegd.

Onderop de hub zit nog een klein spleetje. Daar kun je een microSD kaart in kwijt. Daarmee kun je 4K opnamen lokaal opslaan. Handig omdat de cloud zich beperkt tot FullHD, ongeacht het abonnement dat je neemt bij Arlo.

Arlo Ultra Hub

Arlo Abonnement

Je kunt tot 5 camera’s gratis aan de Arlo Cloud hangen. Daarbij krijg je tot 7 dagen de tijd om opnamen terug te kijken. De camera’s zullen niet non-stop streamen (wat mogelijk is bij een vaste stroomaansluiting).

Daar bovenop komt de Arlo Smart Add-on. Per camera betaal je €2.75 voor de slimmer herkenning van personen, voertuigen en dieren. Hierdoor worden notificaties slimmer en kun je bijvoorbeeld de camera’s instellen om niet overal alarm op te slaan. Handig.

Met Arlo Smart Premier krijg je deze dienst voor €8,99 per maand, op maximaal 10 Arlo camera’s. Voor €13,99 per maand kun je zelfs maximaal 20 camera’s laten streamen naar de cloud en de beelden tot 60 dagen terugkijken.

Al met al zijn de abonnementen qua prijzen erg schappelijk. Wel moet je een credit card hebben om deze af te nemen. Bij de Arlo Ultra krijg je in ieder geval alvast een proefperiode van een jaar. Zeer royaal.

Geluidskwaliteit

De Arlo Ultra zit in een weerbestendige behuizing. Goede, weerbestendige microfoons zijn duur. De microfoon die in de Arlo Ultra zit is acceptabel van kwaliteit, al merken we wel dat het geluid wat dof binnenkomt. Ook hebben we het geluid in bovenstaande video flink moeten versterken. Echter, voor het voeren van gesprekken en het horen van details. Is het goed genoeg. Hier is dus ruimte voor verbetering, maar deze is niet noodzakelijk.

Het is mogelijk om 2-weg gesprekken te voeren met de Arlo Ultra. Zo heb je optimaal contact met de persoon voor de camera. Daarnaast is de camera uitgerust met een sirene.

Arlo Ultra

Beeldkwaliteit

Bij de Arlo Ultra is het, voor de beeldkwaliteit, een kwestie van keuzes maken. Kies je voor 4K, krijg je het hele beeld in haarscherp detail. Zoals je in bovenstaande video kunt zien. Ook in het donker zijn de prestaties van de camera gewoon erg goed. Zeker door de krachtige, witte LED’s. Die zorgen er voor dat de Arlo Ultra moeiteloos in het donker opneemt.

Nadeel is wel dat je voor 4K opnamen een microSD kaart in de hub moet plaatsen. Wil je de opnamen in 4K kwaliteit bekijken, moet je deze eerst in de app uitwerpen en daarna in jouw computer steken. Het is helaas niet mogelijk de bestanden direct over het netwerk te benaderen. Hier ligt qua gebruikscomfort echt een actiepunt voor Arlo.

Maar ik wil meer smarts. Ik wil inzoomen op de actie. En dan kies ik toch voor FullHD. Want dan krijgt de camera ineens pan&zoom. De camera zoomt in op de personen die naar de deur komen en zet belangrijke details nog beter in beeld. Persoonlijk vind ik dit heel comfortabel.

Met de Arlo Camera heb je maximaal 180 graden aan beeld beschikbaar. Op de gradenboog gaan we dus half rond in de breedte. Een kleinere beeldhoek is te selecteren. Dan maakt de camera gebruik van een kleiner deel van de beeldsensor.

Android app

Wij hebben de Arlo Ultra getest met de Android app. De terugknop van Android wordt niet heel handig gebruik van gemaakt, maar dat went snel. De app is overzichtelijk en laat je vlot al je camera’s zien, net als de status ervan. Camera’s zijn per hub in- en uit te schakelen. Eventueel op een vaste planning. Camera’s individueel in- en uitschakelen kan helaas nog niet. Maar met de smart services kun je wel bepalen op basis van welke beelden je een notificatie krijgt. Hierdoor is het totaal aantal notificaties van de Arlo camera’s een stuk lager geworden. Wel zo prettig.

Accuduur

Arlo claimt een enorme accuduur, maar deze is sterk afhankelijk van het gebruik. Mijn Arlo Ultra pakt nog net een stuk weg mee. Ondanks activiteitszones, slaat hij toch regelmatig aan. Hij haalt net iets meer dan een maand voor de accu opgeladen moet worden. Voor deze positie om mijn huis, overweeg ik een vaste 12v stroomaansluiting of het optionele solarpaneel. Op minder drukke posities, verwacht ik een zeer lange levensduur.

Smart home compatible

De Arlo Ultra is compatible met IFTTT. Zo kun je bijvoorbeeld slimme acties maken op basis van de beeldherkenning. Komt er een pakketbezorger, kun je bijvoorbeeld wat extra verlichting aan doen, nog voor deze bij de deur is terwijl je de hond van de buren compleet negeert. IFTTT kan ook gebruikt worden om Arlo in te schakelen met jouw alarmsysteem. Of een alarm van het alarmsysteem ook buiten laten klinken.

De Arlo Ultra is ook compatible met Google Assistant, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Bovendien is er een speciale app voor Apple TV om de camerabeelden live te zien.

Conclusie: Arlo Ultra 4K Beveiligingscamera

Eigenlijk heeft de Arlo Ultra camera al het beste van Arlo aan boord. Een stuk topverlichting voor kleuren nachtzicht. Een 4K resolutie wanneer dat wenselijk is, of een enorm pan&zoom bereik wanneer je deze camera in FullHD modus gebruikt. Kleine minpunten zijn er wel. Het meest is niet noemenswaardig, maar we vinden het wel lastig om bij de 4K beelden te komen. Daar zou Arlo echt nog even een oplossing voor moeten vinden. Ook de Android app kan nog net iets handiger, al missen we functioneel gezien niets.

Arlo Ultra kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Arlo Ultra 4K draadloze beveiligingscamera”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer nette 4K beelden
  • Pan&zoom op FullHD
  • 2-weg audio
  • Realistische kleuren
  • Slimme notificaties
  • 180-graden lens
  • Nachtzicht in kleur!

THE BAD

  • Android app mag iets logischer
  • 4K beelden zijn niet direct te downloaden, je moet de microSD kaart uit de hub trekken om ze te zien
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram