Review: Arlo Pro 3 echt draadloze beveiligingscamera

Arlo Pro 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Dit jaar lanceerde Arlo de derde echt draadloze beveiligingscamera in de pro series. De Arlo Pro 3 wordt gepositioneerd tussen de FullHD Arlo Pro 2 en de 4K Arlo Ultra.

Arlo Pro 3 Hub

Arlo verpakt de Arlo Pro 3 met een 2K Arlo Pro 3 hub. De camera’s zijn ook op oudere hub’s te koppelen, maar dan kun je geen 2K streams lokaal afspelen. Ook kunnen ze op de 4K hub van de Arlo Ultra gebruikt worden. Daar wel op volledige resolutie. Op de 3K hub kunnen twee van deze camera’s gelijktijdig streamen.

Arlo Pro 3 Hub

Arlo Smart abonnement

Net als bij de Arlo Ultra, krijg je bij de Pro 3, drie maanden gratis Arlo Smart. Dit

De nieuwe Arlo Pro 3 camera

De nieuwe camera is voorzien van een nieuwe 160-graden lens. Deze heeft Arlo lekker groot gemaakt om zoveel mogelijk licht op te vangen. Slim. Achter de lens zit een beeldsensor die 2K beelden kan verwerken en doorsturen over het netwerk.

De Arlo Pro 3 heeft ook de nieuwe behuizing van het Ultra model gekregen. Met een knop onder de camera, schuif je het hele zwarte deel naar buiten. Zo kun je de accu vervangen om op te laden, zonder dat de hele camera mee naar binnen moet. Dan moet je overigens wel de losse acculader kopen.

Met de meegeleverde USB kabel kun je de accu alleen opladen wanneer deze in de camera zit. Dit gaat via een speciale, magnetische verbinding onderop de witte behuizing. Op deze kabel moet je dus ook een beetje zuinig zijn. Bij de vorige generaties kun je altijd met een micro-USB kabel werken. Ons advies is toch om voor een externe lader te gaan.

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra Voorkant

Nog iets dat is veranderd, is hoe de behuizing kan worden bevestigd. Er zit nog steeds een statiefmount in, maar deze zit midden op de achterkant. Daarnaast is de magnetische bevestiging veranderd. De hele achterkant is nu magnetisch gemaakt. De mount is dan ook niet langer een bolletje, maar een holletje.

Let op, druk het zwarte deel niet zomaar in het witte deel wanneer je de magnetische mount gebruikt. Je moet wat kracht zetten en daarmee kan hij loskomen. Zo lieten wij de Pro 3 de eerste keer al meteen uit de handen vallen. Ben je een beetje voorzichtig, dan komt het allemaal wel goed.

Arlo Pro 2 Arlo Pro 3 Arlo Ultra Zijkant

Kleuren nachtzicht

Echt heerlijk is de mogelijkheid om gebruik te maken van nachtzicht in kleur. De tweede generatie Pro maakte nog gebruik van IR LED’s voor nachtzicht. De Ultra was de eerste met een hele dikke LED spotlight. Daarmee wordt het ineens mogelijk om in het donker, in kleur op te kunnen nemen. Het voordeel is dat je veel beter ziet wie er voor de camera staat. Ook kun je zien welke kleur een eventuele auto heeft die langs rijdt. Bij inbraak enorm belangrijk. In het laatste deel van bovenstaande video zie je het resultaat.

Kwaliteit

De camera is in twee beeldmodi te gebruiken. Wanneer je de camera op 2K zet, krijg je de volle resolutie. Maar zet je heb op FullHD, kan de camera dynamisch inzoomen op gebeurtenissen. Bij de Arlo Ultra is dit enorm gaaf omdat die echt ver kan inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Bij de Pro 3 wordt net iets minder ver ingezoomd, maar is dit nog steeds een erg fijne modus.

2-weg communicatie

De Alro Pro 3 is voorzien van 2-weg communicatie. Je kunt dus live praten met de persoon voor de camera. Het geluid is in beide richtingen erg goed. De camera’s bevatten ook een ingebouwde sirene. Let op, die mag je niet in iedere gemeente gebruiken. Vraag naar de lokale regels.

Smart home integratie

De Arlo Pro 3 is aan te sturen via Amazon Alexa en Google Assistant. Arlo is ook te koppelen aan IFTTT. Er is zelfs een Homey app voor Arlo. Binnen de Arlo App kun je ook slimme schakelingen opzetten. Bijvoorbeeld om de camera's te activeren op basis van een melding van de Arlo Security Light.

Accessoires

Arlo heeft de nodige accessoires beschikbaar voor deze camera. Waaronder een solar paneel. Daar lees je binnenkort meer over. Het Dual Charging Station is een bijna niet te missen accessoire op het opladen van de accu's sneller en gemakkelijker te maken.

Conclusie: Arlo Pro 3

De Arlo Pro Ultra is zo ongeveer het beste van het beste op het gebied van echt draadloze beveiligingscamera's. Maar wie met maar heel iets minder genoegen neemt, bespaart wel heel veel geld met de Arlo Pro 3. De beeldkwaliteit van deze jongens is gewoon echt heel bruikbaar als er eens iets gebeurd dat niet door de beugel kan. Bovendien is het gebruikscomfort ook echt top.

Arlo Pro 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Echt draadloos
  • Gemakkelijker te plaatsen
  • Weerbestendig
  • Kleuren nachtzicht

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram