Huawei Watch GT 2
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Huawei Watch GT2, groot en geweldig

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnige accuduur
  • Erg goed display
  • Twee bandjes (handig!)
  • Erg nauwkeurige sportmetingen
  • Erg nauwkeurige GPS

THE BAD

  • Het opnemen van gesprekken kan niet in combinatie met een headset

Ik had er een hard hoofd in. Na de Huawei Watch 2 nam het merk afscheid van Android Wear. Maar het lanceerde ook geen eigen app ecosysteem zoals Samsung met haar Tizen smartwatches. Nee, gewoon een compleet platform en wouw… wat is die beleving goed geworden!

Unboxing

Huawei legt je letterlijk in de watten met de Huawei Watch GT2. Niet alleen krijg je het sportieve siliconen bandje bij het klokje, maar ook het lederen bandje. Je krijgt een magnetische lader met USB-C aansluiting en een extra USB-C kabel. Met wat documentatie wordt de luxe verpakking compleet gemaakt.

Design

De horlogekast is voornamelijk gemaakt van metaal. Alleen de onderkant is kunststof en dat draagt heel prettig. Ook de twee knoppen zijn uit metaal gedraaid en dragen bij aan het zakelijke uiterlijk van de klassieke uitvoering. Toch merk je dat je, bij het verwisselen van het bandje, een totaal andere uitstraling krijgt. Uiteraard wissel ik hierbij ook graag van watchface. Het verwisselen van de bandjes gaat met een schuifje, wat zeer gemakkelijk te gebruiken is.

Wat opvalt is dat het ontwerp van het lederen bandje is aangepast ten opzichte van de eerste generatie GT. Daar was het lederen bandje voorzien van een onderkant en zijkanten van siliconen. Erg goed voor de levensduur. Hier heeft Huawei gekozen om geen siliconen meer toe te passen op het lederen bandje.

Uiteraard is het advies van Huawei om niet te gaan zwemmen met het lederen bandje. Daar heb je het siliconen bandje voor.

Huawei Watch GT 2 Overzicht

Display

Wij ontvingen van Huawei de ‘klassieke editie’. Deze komt met een 1.39 inch (1,2 inch bij de 42mm uitvoering) AMOLED display. Uiteraard is het een touchscherm. Het display is gemaakt met een 3D glazen toplaag. Hierdoor lopen de rand en het display naadloos in elkaar over. Dit waar de Huawei Watch GT nog een opstaande rand heeft meegekregen. Het ronde AMOLED display heeft een resolutie van 454×454 pixels. Met deze pixeldichtheid oogt het display echt haarscherp.

Huawei levert verschillende watchfaces mee om het display aan te kleden. Ten opzichte van Android Wear, is de hoeveelheid nog wat beperkt. De afwerking is echter zeer hoogwaardig. We hopen dat Huawei snel het assortiment zal uitbreiden.

Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT2 Specs

De Huawei Watch GT2 is gebouwd op basis van de HiSilicon Kirin A1 chipset. Een speciale chipset die Huawei voor smartwatches heeft laten ontwikkelen. Daarbij speelt niet alleen snelheid een rol, maar ook een laag energieverbruik. De chipset komt met 32MB werkgeheugen en 4GB opslagruimte. Ruim voldoende.

Het horloge communiceert via Bluetooth 5.1 met jouw smartphone. Dit levert een enorm bereik op. Regelmatig ben ik een meter of 10 verwijderd van mijn smartphone en dan nog kan ik prima gesprekken opnemen.

Gesprekskwaliteit

Je kunt dus gesprekken voeren via deze smartwatch van Huawei. De speaker die Huawei heeft gekozen is echt heel goed. Net als de microfoon. Mensen hebben niet snel door dat ik via een horloge aan het bellen ben.

Wel heeft de software hier een onhandig trekje. Draag je een headset en tik je op de Huawei Watch GT2 aan dat je een gesprek wilt opnemen, gaat dit gesprek niet over de headset. Die moet je dus afzetten om op je horloge te antwoorden… dat kan handiger.

Sporten

Huawei moet het met de Huawei Watch GT2 natuurlijk ook een beetje opnemen tegen de sporthorloges van Fitbit, Polar en Garmin. Dit lijkt aardig te lukken. De GPS locatiebepaling blijkt redelijk accuraat. Hetzelfde gaat ook op voor de stappenteller.

De hartslagmetingen lijken ook goed te gaan. Ze zijn zelfs tijdens het zwemmen te gebruiken en dat is een erg sterke feature. Je moet er wel even aan denken om het horloge echt in sportmodus te zetten om sporten te tracken. Die worden niet automatisch herkend. Wellicht een keuze om zo de accuduur te sparen.

Accuduur

De Huawei Watch GT2 46mm series krijgt een accuduur van twee weken mee van Huawei. De Huawei Watch GT2 42mm zou maar 1 week meegaan. Voor wat betreft de accuduur van de Huawei Watch GT2 kunnen we deze bevestigen. Met een beetje pech moeten we na 13 dagen al opladen, maar we maken ook mee dat we nog een 15de dag door kunnen. Een waanzinnig fijne gebruikservaring.

LiteOS

De Huawei Watch GT2 draait op Huawei’s eigen LiteOS. Bij de lancering van de Huawei GT Watch ervaarden we erg veel problemen met het ontvangen van notificaties. Die zijn inmiddels lang en breed opgelost. Er is geen app waarvan we niet de notificaties kunnen ontvangen op deze smartwatch. Echt prima.

Wat jammer is, is dat je nog niet direct kunt reageren op notificaties. Hier is nog een stap te maken. Ook zouden we het fijn vinden als we de Google Assistant kunnen aanroepen vanaf het horloge.

Compatibility

Wij hebben de Huawei Watch GT2 getest in combinatie met de Huawei P30 Pro. Hij is volledig compatible met alle Androids. Ook iOS gebruikers kunnen de Huawei Watch GT2 gebruiken. Echter is het niet mogelijk om onder iOS stressniveaus te meten.

Conclusie: Huawei Watch GT2

De accuduur is voor velen een reden om geen smartwatch te gebruiken. Dat probleem heeft Huawei weggenomen met de Huawei Watch GT2. Daarnaast blijkt het in de praktijk echt een goed sporthorloge te zijn. Daarmee legt Huawei het vuur aan de schenen voor merken als Fitbit (inmiddels van Google), Polar en Garmin. Al is het maar omdat dit klokje mooi genoeg is om de hele dag mee te lopen.

Huawei Watch GT2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

9 reacties

  1. Maar geen connectiviteit met Strava. Daar slaan ze de plank toch wel flink mis bij Huawei. Benieuwd hoe dit zit bij de nieuwe Honor.

  2. Zeer waarschijnlijk hetzelfde. Maar lang niet iedere sporter is afhankelijk van Strava. Wij kunnen nog wel meer sportdiensten bedenken waar we Huawei graag mee zouden zien koppelen 🙂

  3. Heb je ook geprobeerd je sport data te exporteren naar een andere tool zoals bijvoorbeeld Runkeeper ? Bij de gt1 gaat dit dus niet…

  4. Het gaat er niet om dat er geen koppeling met Strava mogelijk is. De echte beperking van dit horloge is dat alléén Huawei health gebruikt kan worden. Dus naast Strava kan ook met Runkeeper, Garmin of andere activity-apps dit horloge niet overweg.

    Aangezien Huawei Heath geen API interface heeft is hier ook niet echt omheen te werken.
    Anders had ik dit toestel al lang in mijn bezit gehad.

  5. Werkt deze smartwatch ook via een app op een tablet (galaxy tab a)? Ik heb namelijk geen smartphone.

      1. Ik ben erachter gekomen dat de meeste smartwatches niet werken op een tablet los van het feit dat de juiste app kan worden gedownload.
        Ik kan de Huawei Health app downloaden maar daarmee heb ik nog geen garantie dat de app op mijn tablet verbinding kan maken met de smartwatch.
        Is er iemand die op zijn tablet wel verbinding kan maken met een smartwatch en zo ja welke?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.