Zeeman Albert
Zeeman Albert

Polar introduceert Ignite; het sporthologe dat helpt te ontspannen

Vandaag introduceert Polar het nieuwste sporthorloge; de Ignite. Dit horloge richt zich op de grote groep sporters die diverse sporten beoefenen, maar ook een druk leven hebben. Het horloge help bij het meten van de rust en het afstemmen van de sportdoelen om het maximale uit je potentie te halen.

In het Olympisch Stadion te Amsterdam introduceerde Polar vandaag de Nederlands pers en influencers hun nieuwe horloge. Polar introduceerde eerde de Vantage modellen voor de professionele of serieuze sporter. Dit nieuwe model is modieuzer en met de functies afgestemd op de sporter die een druk sociaal leven heeft.

 

Drie kernpunten vormen het hart van dit horloge:

Slaap

Slaap speelt een belangrijke rol bij optimaal herstel. Veel van de herstelfuncties van het lichaam, zoals spiergroei en weefselherstel, vinden vooral tijdens de slaap plaats. Slaap is ook belangrijk voor je herstel op het mentale vlak: de hoeveelheid en kwaliteit van de slaap hebben een grote invloed op het leervermogen en het geheugen, en ook op humeur en motivatie.
Als je beter wilt slapen, is het regelmatig registreren van je slaappatroon de eerste stap. Slaapregistratie kan je helpen bij het identificeren van de factoren tijdens je dag die een negatieve invloed kunnen hebben op je slaap.Met de Nightly Recharge status meet het horloge jouw slaap. Dit is gebaseerd op twee factoren: hoe je hebt geslapen (slaapherstel) en hoe goed je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust kwam tijdens de eerste uren van je slaap (AZS-herstel). Je sporthorloge meet ze automatisch tijdens de nacht.
Om je nachtelijke herstelstatus te evalueren worden je AZS-herstel en slaapherstel vergeleken met je gebruikelijke niveaus van de afgelopen 28 dagen. Je kunt je Nightly Recharge status bekijken op je horloge en op Polar Flow.

Train

Sporten kan je pas doen als je goed uitgerust bent. De Ignite meet de slaap en het herstel als niet eerder tevoren een Polar horloge heeft gedaan. Vervolgens baseert het horloge een advies op wat je aankan. De Ignite wil je aansporen tot die oefeningen die optimaal zijn voor jouw conditie van de dag. Hiervoor heeft Polar de FitSpark begeleiding ontwikkeld. FitSpark™ trainingsbegeleiding biedt dagelijks on-demand kant-en-klare workouts die zijn afgestemd op jouw herstel, fitnessniveau en trainingsgeschiedenis. Het bepalen van de juiste workout is nu heel eenvoudig – laat FitSpark de planning voor je doen.

Ontspan

Een goede ontspanning is met juiste ademhaling te bereiken. Wanneer die in balans is met je hartritme, zorgt dit voor een snelle power recharge van het lichaam. De functie heet Serene. ‘Serene’ is een geleide oefening voor diepe ademhaling die je helpt je lichaam en geest te ontspannen en stress de baas te blijven. Diep ademhalen is een gemakkelijke en efficiënte manier om stress de baas te blijven, veerkracht op te bouwen en je concentratie te verbeteren.

De Serene ademhalingsoefening nodigt je uit een moment voor jezelf te nemen om te ontspannen en tot rust te komen. Als je de Serene ademhalingsoefening regelmatig doet, kan dit je helpen stress onder controle te houden, de kwaliteit van je slaap te verbeteren en je gevoel van welbevinden te verbeteren. Wij kennen dit principe al van HeartMath. Deze Amerikaanse organisatie heeft al decennia ervaring opgedaan met deze inzichten die nu dus in het Polar horloge zit en al een tijdje in Apple Watch. De Vantage modellen van Polar krijgen de Serene functie eind dit jaar in een update.

Het horloge is dun, modieus en in drie kleuren leverbaar. De zwart/zilvere versie kost 199,90 Euro. De witte en zwart/gele versies 229,90 Euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.