Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Polar introduceert een nieuw top sport/outdoor horloge: de Polar Grit X Pro

Nu de wereld langzaam weer opengaat, introduceert Polar een nieuw top outdoor/sport horloge: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. Daarnaast komt er een upgrade van de Polar Vantage; de V2 SHIFT Edition.

Polar wil sporters aanmoedigen om erop uit te trekken. Uit onderzoek blijkt dat het beoefenen van verschillende sporten in een avontuurlijke, uitdagende omgeving aanzienlijke gezondheidsvoordelen oplevert. Zo blijkt uit het onderzoek dat bij de top 20% gebruikers die in 2021 in een nieuwe omgeving sportte, verschillende gezondheidsvoordelen werden gevonden ten opzichte van gebruikers die op de gebruikelijke routes bleven: 13% ervaart betere slaapkwaliteit; 16% maakt meer stappen en de gemiddelde hartslag van de sporters daalt licht bij trainingen. Conclusie volgens Polar: we moeten meer naar buiten en vooral in nieuwe omgevingen. Een prachtige onderbouwing bij het ultieme horloge wat Polar daarvoor introduceert: de Polar Grit X Pro. Een upgrade van de de Polar Grit X die wij eerder testten.

Nieuwe mogelijkheden

Het outdoor multisporthorloge, de Polar Grit X Pro, is ontworpen volgens de militaire standaard voor duurzaamheid, heeft een ultralange batterijduur en beschikt over uitgebreide training-, herstel-, slaap- en navigatiefuncties, waarmee outdoorliefhebbers de zwaarste omstandigheden aankunnen. Het horloge heeft krasbestendig Sapphire glas en flexibele en een robuuste FKM polsband. Het is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en getest volgens de militaire standaard (MIL-STD-810G): waterdicht tot 100 meter en temperaturen tussen –20 en 50 graden Celsius. Maar wie buiten is, wil niet steeds naar een lader grijpen. Daarom kan de Pilar Grit X tot 40 uur in training met GPS en hartslagmeting werken zonder opladen. Dat kan oplopen tot 100 uur sportgebruik met verschillende opties voor energiebesparing. Wie het horloge enkel voor de tijd gebruikt kan dit zeven dagen in horlogemodus met zelfs de 24/7 hartslagmeting aan. Op het display zijn nieuwe navigatiedashboards met barometrische altimeter, locatiecoördinaten, daglichttijden en kompas. De Polar Grit X Pro heeft meet nog steeds jouw energieverbuik, hardloopvermogen, slaap en recovery periodes. Natuurlijk beschikt het horloge over de basis smartwatch functies zoals muziekbediening, weersvoorspellingen en push-notificaties.

Polars nieuwe partnership: de World Heart Federation

Als toonaangevend fabrikant van hartslagtechnologie is Polar een samenwerking aangegaan met de World Heart Federation (WHF) om aandacht te vragen voor het belang van beweging voor de gezondheid van het hart. Polar ondersteunt de WHF in hun missie om iedereen de informatie, zorg en behandeling te bieden die zij nodig hebben om hun hart gezond te houden. Dat de lancering van de update van Polar Unite samenviel met World Heart Day op 29 september 2021, was dus geen toeval. Bovendien heeft Polar een donatie gedaan aan het Colours To Save Hearts-initiatief van de WHF. Colors To Save Hearts is een initiatief gericht op het vergroten van het bewustzijn van reumatische hartziekte bij kinderen, leraren en ouders in Mozambique, waar de aandoening naar schatting bij 3% van de bevolking voorkomt – een van de hoogste percentages onder schoolgaande kinderen in Afrika onder de Sahara. Het is de eerste stap naar een doorlopende samenwerking en het ondersteunen van de doelen die de World Heart Federation zichzelf stelt voor komende generaties.

Verkrijgbaarheid

De Polar Grit X Pro is verkrijgbaar in de kleuren Nordic Copper, Black DLC en Arctic Gold voor €499,90. Voor outdoor sporters die alle functionaliteiten van de Grit X Pro zoeken, maar met een nog lichtere (12%) behuizing, is er de Grit X Pro Titan, geproduceerd uit ultrasterk titanium en met twee polsbandjes: een premium, waterproof FKM-band en geperforeerd leder voor het dagelijks gebruik. De Polar Grit X Pro Titan kost €599,90. Alle modellen zijn verkrijgbaar op Polar.com en bij diverse verkooppunten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.