Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BesteProductAwards 2018 uitgereikt

Wat waren de beste producten uit 2018? Van de Nokia 7 Plus tot aan de Dyson V10 stofzuiger, de beste producten worden nog net voor kerst in het zonnetje gezet. En wij jureerden natuurlijk mee.

De jury van de BesteProductAwards bestaat dit jaar uit redactieleven van BesteProduct zelf, FWD Magazine, Computer!Totaal, TechGirl, PCM, Computer Idee, iCulture, NieuweMobiel.nl, Emerce, Bright, Broadcast Magazine, Quote, AVblog, ComputerIdee, ReShift en natuurlijk GadgetGear.nl. Een gewichtige jury dus.

Tot beste merk is dit jaar Apple verkozen. Die eer ging vorig jaar nog naar Nintendo met het uitbrengen van de Switch. Het slechtste merk is Facebook met al haar privacy schandalen. Een slechtste product was er niet, maar Nokia wist met de Nokia 7 Plus wel het beste product in handen te hebben. Dit is de top 10.

 1. Nokia 7 Plus
 2. Google Home Mini
 3. Huawei Mate20 Pro
 4. Sony WH-1000XM3
 5. Apple iPad Pro 2018
 6. Netgear Orbi
 7. Pocophone
 8. Sonos Beam
 9. Motorola G6 Plus
 10. Dyson V10

2 reacties

 1. En zijn is volgens/voor de GadgetGear-crew de beste producten?

  Overigens, het beste merk Apple? Waarom dan? De nieuwe iPhone vond ik weinig toevoegen, de Macbook Air (die ik zelf heb via mijn werk) heeft een zwakke helderheid en dat butterfly-toetsenbord met de platte toetsen die nu wel verbeterd zijn, maar nog steeds niet ideaal werkt, de Homepod wat voor de prijs een matige speaker is en de iPad Pro wat een geweldig apparaat blijft voor de mensen in wiens werkflow het past, maar ook weinig toevoegt en dat buig-verhaal heeft waarvan Apple gezegd heeft dat het normaal is.

 2. @Xander, deze lijst is het resultaat van het totaal aan meningen van de jury. Wij hebben een ander merk voorgesteld dan Apple. Deels om de redenen die jij aanvoerd. Ook snappen wij de Google Home Mini niet. Dat is geen product uit 2018 en de Nederlandse implementatie van Google Assistant is veel slechter dan de Engelse. Maar het gaan om het totaalbeeld van alle individuele meningen. Dan blijkt het gros van de redacteuren Apple toch het beste te vinden en te vinden dat de Google Home Mini uit 2017 het op één na beste apparaat van 2018 is.

  Overigens werken we wel heel graag mee aan de lijst omdat het voor ons ook exposure is, die we goed kunnen gebruiken. Bovendien kennen we ze als een initiatief, dat eerlijk is over dit soort zaken. Als ze stellen dat het gros van de redacteuren in Nederland deze mening deelt, zal dit echt het geval zijn.

  Onze hitlijst volgt pas in de eerste week van januari. Dan valt er niet zo veel meer te verdienen aan de affiliate sales voor ons, maar dan hebben we wel alle reviews voor 2018 echt af. We kiezen dan allemaal onze favorieten en de producten die wat ons betreft echte innovatie hebben laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.