\r\n\r\n\r\n

Stembesturing

\r\nIk heb de Google Home Mini in het Engels gebruikt. Mijn Duits is gewoon niet heel sterk, dus dan weet ik dat de productbeleving flink gaat tegenvallen. In het Engels heeft Google Home geen enkele moeite met de kwaliteit van mijn accent. Wat dat betreft is Google Home heel sterk in het verstaan.\r\n\r\n\"\"\r\n\r\nHet speken met Google Home gaat ook heel natuurlijk, al moet je wel iedere opdracht met de activatiespreuk starten. Dus Okey Google of Hey Google, waar je met Amazon Alexa toch meer een dialoog aan kunt gaan.\r\n\r\nDe algoritmes van Google maken het wel mogelijk om echt natuurlijke spraak te gebruiken. Dus \u2018Turn of all the lights\u2019 heeft een andere uitwerking als \u2018 Turn off the livingroom lights\u2019.\r\n\r\nRuis lijkt geen enkel probleem voor de Google Home Mini. Terwijl mijn kids aan het kakelen zijn, zoomt hij echt in op mijn stem als ik tegen hem spreek. Bovendien weet hij ook de agenda\u2019s van meerdere mensen in huis uit elkaar te halen. Wel is het dan belangrijk dat iedere gebruiker de Google Home app op zijn of haar smartphone heeft draaien. Best knap!\r\n

Conclusie: Google Home Mini

\r\nQua compatibility loopt Google echt nog een stukje achter op Amazon, behalve wanneer het om speakers en TV's gaat. Op het gebied van spraak lijkt Google nog wat beperkter in mogelijkheden, maar verstaat de Google Assistant mij wel een stuk beter dan Amazon's Alexa. Onder de streep heb je voor \u20ac35 (Duitse prijs) een prachtig stukje technologie in huis waar je nog heel wat plezier van zal hebben."}
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Google Home Mini (Duitse Uitvoering)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg goede spraakherkenning
  • Gemakkelijk in gebruik te nemen in Nederland
  • Enorm goede ondersteuning TV's en speakers

THE BAD

  • Overige ondersteuning van apparaten kent een achterstand ten opzichte van Amazon's initiatief.

Hij is in Nederland nog niet te koop; de Google Home Mini. Vooral nog omdat de slimme Google Assistant nog naar het Nederlands moet worden vertaald. Maar Engels spreken wij Nederlanders doorgaans wel en in het Duits kunnen we ons doorgaans ook prima redden. Tijd dus om te kijken in hoeverre Google Home Mini ons nu al blij kan maken.

Unboxing

Qua unboxing stelt de Google Home mini niet zo heel veel voor. Hij zit keurig in een doosje met een adapter en een beetje documentatie. Duitse documentatie natuurlijk, net als een Duitse doos. Prima.

Installatie

Om de Google Home Mini te installeren hoef je niet zo gek veel te doen. Ik heb een uitleg geschreven in de vorm van een tutorial Google Home in Nederland installeren. In de praktijk gaat dit erg gemakkelijk.

Design

Love it or hate it. De Google Home Mini speaker is lang niet zo strak vormgegeven als de Amazon Echo en Apple de Apple HomePod, maar goedkoop is hij wel. En ik denk dat de gemiddelde vrouw het vrolijke stofje op de speaker ook wel zal waarderen. De Google Home Mini is gemaakt om in het gemiddelde interieur weg te vallen en dat is Google zeker gelukt.

Ondersteuning

De Google Home Mini moet een belangrijk onderdeel worden van jouw Smart Home, dus is het handig wanneer deze met veel apparaten overweg kan. Hierin lijkt Amazon duidelijk in het voordeel. De lijst van ondersteunde producten is beduidend korter voor Google Home. Toch zijn alle essentials er wel. Dus Philips Hue, de Nest thermostaat, Nanoleaf zijn allemaal aanwezig. Een belangrijke troef van Google is de ondersteuning voor Chromecast. Hierdoor kan Google Home met veel meer TV’s en speakers overweg dan Amazon. Op entertainment staat Google Home dus met stip op nummer 1. Daarbuiten moet Google nog hard aan het werk om hardwaremakers voor zich te winnen.Stembesturing

Ik heb de Google Home Mini in het Engels gebruikt. Mijn Duits is gewoon niet heel sterk, dus dan weet ik dat de productbeleving flink gaat tegenvallen. In het Engels heeft Google Home geen enkele moeite met de kwaliteit van mijn accent. Wat dat betreft is Google Home heel sterk in het verstaan.

Het speken met Google Home gaat ook heel natuurlijk, al moet je wel iedere opdracht met de activatiespreuk starten. Dus Okey Google of Hey Google, waar je met Amazon Alexa toch meer een dialoog aan kunt gaan.

De algoritmes van Google maken het wel mogelijk om echt natuurlijke spraak te gebruiken. Dus ‘Turn of all the lights’ heeft een andere uitwerking als ‘ Turn off the livingroom lights’.

Ruis lijkt geen enkel probleem voor de Google Home Mini. Terwijl mijn kids aan het kakelen zijn, zoomt hij echt in op mijn stem als ik tegen hem spreek. Bovendien weet hij ook de agenda’s van meerdere mensen in huis uit elkaar te halen. Wel is het dan belangrijk dat iedere gebruiker de Google Home app op zijn of haar smartphone heeft draaien. Best knap!

Conclusie: Google Home Mini

Qua compatibility loopt Google echt nog een stukje achter op Amazon, behalve wanneer het om speakers en TV’s gaat. Op het gebied van spraak lijkt Google nog wat beperkter in mogelijkheden, maar verstaat de Google Assistant mij wel een stuk beter dan Amazon’s Alexa. Onder de streep heb je voor €35 (Duitse prijs) een prachtig stukje technologie in huis waar je nog heel wat plezier van zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.