Google koopt start-up die displays in speakers veranderd

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een nieuwe start-up gekocht. Het gaat om Redux. De overname van Redux zou weleens een groot verschil kunnen gaan maken in Google’s smartphones eruit gaan zien.

Nu Google echt onder eigen merk smartphones ontwerpt en lanceert, gaat het direct de concurrentie aan met Apple. En laten we wel zijn, Apple’s design is moeilijk te verslaan. Dit zou maar zo één van de redenen kunnen zijn dat Alphabet het bedrijf Redux heeft gekocht.

Redux ontwikkelt technologie om beeldschermen te veranderen in speakers. Geluid is immers trillende lucht en alles dat trilt, kan dus geluid maken. Sony kondigde tijdens de CES al vergelijkbare technologie aan in haar nieuwe OLED TV’s.

De ruimte voor de speaker is nu nog vrij groot op smartphones. Reden voor Apple om een flinke nudge te maken bovenin het display. Xiaomi verplaatste de speaker zelfs naar de bovenrand. Dat wil zeggen, daar zit een spleetje waar het geluid van de speaker doorheen komt. Dat vraagt wel een andere manier van het toestel vasthouden.

Met de nieuwe technologie zou het display dus zelf gaan vibreren. Het geluid zou zo via het kaakbeen in de gehoorgang kunnen komen. Iets vergelijkbaars doet Aftershokz met haar hoofdtelefoons voor sporters.

De overname van Redux past in de overnamestrategie die Google sinds een paar jaar volgt. Zo kocht het al eens Motorola Mobility om patenten veilig te stellen (de productie unit en het merk werden al snel weer verkocht aan Lenovo) en een deel van de mobiele unit van HTC. Met deze aankoop voegt Google opnieuw 178 belangrijke patenten aan haar arsenaal toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram