Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google koopt HTC toch niet, nouja…

Het hing een tijdje in de lucht, het gerucht dat Google de smartphonetak van HTC zou overnemen. Net zoals het ooit eens deed met de aankoop van Motorola Mobility. Het blijkt net even anders uit te pakken.

Destijds kreeg Google een bak gezeur over zich heen omdat er oneerlijke concurrentie op de markt voor Android smartphones zou ontstaan. Motorola werd snel weer verkocht aan Lenovo waarbij een groot deel van de patenten bij Google bleven liggen. In de deal met HTC neemt Google niet de hele smartphonetak over. Het neemt een deel van het personeel over en neemt een non-exclusieve licentie op vele HTC patenten.

De deal is belangrijk voor HTC. Het bedrijf heeft het al jaren financieel erg lastig. Net als Sony heeft het merk moeite om een serieus marktaandeel vast te houden terwijl de VR business met de HTC Vive lijkt op te bloeien. Met de deal krijgt HTC dus een zak geld terwijl het ook van een flinke kostenpost af is. Ondertussen blijft het merk wel eigen HTC smartphones produceren.

Naast haar Vive VR business, laat HTC ook weten dat het meer gaat investeren in AR, Smart Home (IoT) en A.I. (artificial intelligence).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.