Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

HTC introduceert de HTC U11+

Een half jaar geleden bracht HTC de HTC U11 uit. De eerste Android smartphone met knijpbesturing. Onze kritiek toen was vooral dat het merk wat laat op de markt kwam met een vlaggenschip dat op de Qualcomm Snapdragon 835 draaide, tegen een prijs waarvoor smartphones met die chipset al 4 maanden eerder werden geïntroduceerd. Bovendien kende de smartphone nog dikke randen rond het display. Met de HTC U11+ wordt de kritiek deels opgepakt.

Qua design zien we nu eigenlijk de smartphone die we toen wilden zien. Keurige dunne randen aan de zijkanten van het display en een niet al te dikke rand boven en onder. Een beetje wat LG en Samsung met haar Galaxy S8 en Galaxy Note 8 eerder dit jaar al hebben laten zien. De hoeken van het display zijn bij HTC niet afgerond en eerlijk gezegd… is dat wat mij betreft al helemaal geen probleem. Sterker nog, hoe meer scherm, hoe functioneler. En met 6 inch krijg je er meteen een halve inch aan display bij zonder dat de behuizing enorm in formaat is toegenomen. Het nieuwe display biedt ook ondersteuning voor HDR-10 wat ideaal is voor filmliefhebbers. HTC kiest nu, net als LG met haar G6 en Q6, voor een 18:9 display. Dit werkt beter bij multitasken. Het ontwerp is dus aan alle kanten net even wat slimmer en strakker waarmee HTC de U11 meer naar deze tijd lift.

Ook audiofielen komen aan hun trekken met de HTC U11+. Zo bevat de smartphone alle tech om hi-res audio op 24-bit af te spelen. In combinatie met de USonic oordopjes krijg je actieve ruisonderdrukking met de HTC U11+. De smartphone draait op Android 8.0 Oreo.

Met een 3.930mAh accu, heeft de HTC U11+ ook op dat gebied een flinke lift gekregen. HTC claimt een tot 30% langere gebruiksduur. Onder de motorkap ligt, begrijpelijk, de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dezelfde chipset als in de HTC U11 en vele andere smartphones zoals de Galaxy S8 series (VS model) en de OnePlus 5. Begrijpelijk omdat Qualcomm nog geen nieuwere chipset heeft gepresenteerd. Die verwachten we rond eind januari pas waarna de eerste toestellen in februari/maart op de markt zullen komen.

De HTC U11+ komt in december op de markt. Dan is de Qualcomm Snapdragon 835 inmiddels al 10/11 maanden oud. Toch kiest HTC ook nu weer voor een hoge introductieprijs. Met €799 gaat het zelfs vijf tientjes boven de introductieprijs van de HTC U11 zitten, die al een half jaar oud is. Of de prijs terecht is, moet in de praktijk blijken.

HTC U11+ kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.