Logo GadgetGear.nl
HTC U11
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de HTC U11 Knijptelefoon

Na de knijpkat, is het nu de beurt aan de knijptelefoon. Niet om deze op kinetische energie te laten werken, maar om deze op een erg innovatieve manier te bedienen. Het merk laat eindelijk weer eens innovatie zien op het gebied van smartphones in een tijd waar innovatie soms ver te zoeken is.

In de HTC U11 zitten nieuwe sensoren die kunnen meten dat je in de smartphone knijpt. Op basis hiervan zal de smartphone bepaalde apps kunnen starten, maar ook bepaalde acties uit kunnen voeren. HTC noemt dit Edge Sense. Zo kun je knijpen om de camera app te starten, maar ook om de daadwerkelijke foto te nemen. Al vergt het misschien wat oefening om de foto zonder al teveel beweging te maken ;-).

Bij de release zullen het vooral HTC’s eigen apps zijn die met de nieuwe bediening overweg kunnen. Vanaf juli zal HTC ook een API voor externe ontwikkelaars beschikbaar stellen. Die kunnen dan hun apps ook geschikt maken voor de knijpbediening.

Na enkele opvallende smartphones in de nieuwe U series die qua specs hoog in het middensegment bleven steken, komt HTC nu ook weer met een specsheet om trots op te zijn. Zo draait de HTC U11 op de Qualcomm Snapdragon 835 chipset. Dit is dezelfde chipset die terug te vinden is in de Sony Xperia XZ Premium en de Amerikaanse uitvoeringen van de Samsung Galaxy S8 die we afgelopen week nog hebben getest. De chipset krijgt een nette 4 GB aan werkgeheugen mee. Je krijgt standaard 64 GB opslagruimte en de mogelijkheid een microSD kaartje te plaatsen.

Het scherm van de HTC U11 meet 5,5 inch en krijgt een QHD resolutie van 1.440 x 1.560 pixels. Het touchscreen dat er overheen ligt, zal ook handschoenen ondersteunen. Qua slimme assistenten laat HTC de keuze bij de gebruiker. HTC Sense Companion, Google Assistant en Amazon Alexa zijn standaard geïnstalleerd op de Android smartphone. De behuizing is, net als bij de Galaxy S8, waterdicht.

HTC levert haar U11 met haar HTC USonic headset. Een headset met actieve ruisonderdrukking en ondersteuning voor hi-res audio. Daarmee legt HTC mogelijk een bommetje onder de meegeleverde AKG headset van de Samsung Galaxy S8. Mits het geluid uit de headset ook goed is. De hoofdtelefoonaansluiting is trouwens uit het ontwerp gehaald. Maar HTC levert wel een USB-C naar 3,5mm audio adapter mee.

Beschikbaarheid

De HTC U11 ligt vanaf juni in de winkel voor €749.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.