Review: Samsung Galaxy S8+ (Android Smartphone)

Eerder dit jaar mochten we al los op de Galaxy S8 van Samsung. Deze week was het de beurt aan de Samsung Galaxy S8+. Het grotere broertje van de Galaxy S8 dat vooral een heel indrukwekkend display met zich meebrengt.

Unboxing

De unboxing laat goed zien hoe serieus Samsung met haar grote vlaggenschip is. Samsung probeert de meest complete ervaring te leveren. Dit doet ze niet alleen met een snelle lader en net afgewerkte USB kabel, maar ook met een verloopje naar micro-USB en naar USB-A zodat je allerlei USB accessoires kunt aansluiten. Een AKG headset maakt het pakket af.

Design

Qua design is de Samsung Galaxy S8+ natuurlijk letterlijk een grotere Galaxy S8. Hetzelfde topontwerp met gebogen glas aan beide kanten, net afgewerkte lade voor de SIM en micro-SD kaart, net afgewerkte knoppen en vingerafdruksensor aan de achterkant.

Natuurlijk vergelijken we hem ook nog even met de kleinere Samsung Galaxy S8.

Display

Waar de Samsung Galaxy S8 series echt mee opvalt is natuurlijk het Infinity Screen. Samsung tikt aan de zijkanten letterlijk de rand van het toestel aan met haar display. Boven is de rand ook zo smal mogelijk gehouden en de randen van het display zijn keurig afgerond. Al met al een zeer opvalland toestel dus.

Qua prestaties liegt het display er ook niet om. Natuurlijk gaat Samsung weer voor een Super AMOLED display. Dit levert niet alleen een display op waar de kleuren van af spatten, maar ook een display dat gewoon heel goed bruikbaar is in de volle zon. Het display heeft een resolutie van 2960×1440 pixels en is daarmee perfect voor 4K video en natuurlijk voor VR gebruik.

Samsung maakt met haar eigen UI ook handig gebruik van de gebogen randen van het display. Dit doet Samsung met haar Edge Apps en Edge People. Versneld favoriete apps starten en contact opnemen met je vrienden dus.

Chipset en benchmarks

Waar Samsung in de VS de Galaxy S8+ van een Qualcomm Snapdragon 835 chipset voorziet, krijgen we hierin Europa de Exynos Octa 8895 chipset in het toestel. Deze bevat een octa-core processor waarvan vier kernen op 1.7GHz draaien en vier kernen op 2.3GHz. Met reguliere taken weten de Exynos chipsets vaak beter te scoren. De Mali G-71 GPU zal de gamers en VR gebruikers plezieren met extreem snelle prestaties. Bovendien maakt deze chipset gebruik van het veel snellere UFS2.1 geheugen van Samsung. Hierdoor zet het toestel hele nette benchmarks neer.

Draadloos

Ook draadloos legt Samsung je in de watten. Qua WiFi is er niet alleen ondersteuning voor alle WiFi protocollen op de 2.4GHz en 5GHz band, maar er is ook ondersteuning voor 60GHz. Dit is redelijk uniek. De eerste routers met 60GHz ondersteuning zijn inmiddels op de markt, dus je kunt er ook al echt gebruik van maken.

Verder krijg je ondersteuning voor GPS, Glonass, Galileo, Bluetooth en NFC.

Android

Natuurlijk levert Samsung het toestel uit met Android 7.1 zodat je de nieuwste features van het OS kunt gebruiken. Tijdens het in gebruik nemen vraagt Samsung je letterlijk welke apps van Samsung je allemaal wilt installeren. Hierdoor mogen we nu zeggen dat het toestel vrij is van bloatware. Erg netjes van Samsung. Alleen de apps Samsung Connect, Galaxy Apps en Mijn Bestanden kom je niet onderuit. Die laatste is overigens erg handig.

Beveiliging

Ook veilig gebruik van de Galaxy S8+ vinden ze bij Samsung belangrijk. Samsung Knox is standaard geïnstalleerd zodat privé en zakelijk gebruik goed te scheiden zijn. Natuurlijk is er de vingerafdrukscanner, maar ook malware scanning, gezichtsherkenning en een IP68 certificering waardoor het toestel best nat mag worden.

Bixby

De Samsung Galaxy S8+ behoort tot de eerste generatie toestellen met Samsung’s Bixby assistent. Echte spraakherkenning is vooralsnog beperkt tot Engels en Koreaans, maar verder komt hij echt al een heel eind. Vooral als het gaat om herkenning van objecten op foto’s en daar informatie bij zoeken. Qua informatie uit andere apps is Bixby nog steeds vooral beperkt tot Samsung’s eigen apps. Ze zijn goed op weg, maar er ligt nog genoeg werk.

Camera

Je krijgt van Samsung een 8 megapixel selfiecamera op het toestel. Met f/1.7 is het optiek behoorlijk lichtsterk.

Voor overige foto’s krijg je een 12 megapixel dual-camera opstelling aan de achterkant. Deze beschikken ook over een f/1.7 optiek en een 1/2.5″ sensor formaat met 1.4 µm pixels wat gewoon haarscherpe foto’s oplevert.

Wat helemaal opvalt zijn de mogelijkheden om te filmen met de Samsung Galaxy S8+. Niet alleen de camera achter, maar ook de selfiecamera filmt in 4K met HDR ondersteuning. Nog veel indrukwekkender is de optische beeldstabilisatie in de camera aan de achterkant. De beste die ik tot nu toe in smartphones heb gezien. Een waanzinnig goede prestatie van Samsung.

Conclusie: Samsung Galaxy S8+

De Samsung Galaxy S8+ is terecht een vlaggenschip te noemen. Het toestel is degelijk gebouwd, razendsnel en heeft bijzonder goed presterende camera’s. Met de S6 en de S7 leek Samsung even wat moeite te hebben om boven de concurrentie uit te steken, maar met de Samsung Galaxy S8+ lijkt Samsung toch weer duidelijk aan top te staan.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Goed display
  • Zeer snelle prestaties
  • Zeer goede foto's
  • Beeldstabilisatie bij filmen
  • Stevige bouw
  • Zeer compleet pakket

THE BAD

Eén reactie

  1. Tsja, blijft gewoon de beste propositie. De nieuwe Note komt er binnenkort aan, maar feitelijk is dat gewoon zoals deze, met de s-pen. De vraag is hoe de LG V30 zal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.