Huawei heeft gisteravond haar nieuwe vlaggenschip, de Huawei Mate 10, gelanceerd. Net als bij eerdere generaties, vergezeld door de Mate 10 Lite. Uniek in de serie is Huawei’s eerste eigen AI processor, waarmee het de ontwikkelingen van Apple nauw volgt.

Deze nieuwe AI processor maakt deel uit van de Kirin 970 chipset die Huawei tijdens de IFA presenteerde. Net als Samsung, is Huawei een smartphonebouwer die in staat is om zelf chipsets te ontwikkelen waar andere fabrikanten generieke chipsets kopen. Hierdoor heeft Huawei veel meer invloed op prijs/prestatie door heel specifiek te kiezen welke technologie in de chipset komt, dus waar het wel voor moet betalen en waarvoor niet. Iets dat je als gebruiker terugziet in de uiteindelijke prijs van de smartphone. De laatste jaren vormt Huawei hierdoor een steeds grotere bedreiging voor Samsung en heeft het wereldwijd al een paar keer een maand gehad waar het na Apple het best verkopende merk was.

Met de Huawei Mate 10 draait het dus allemaal om die Neural Network Processing Unit (NPU) die de echte AI toevoegt aan de Android smartphone. Deze AI wordt vooral ingezet om de prestaties van de chipset te verbeteren ten opzichte van het accugebruik. Zo zou de chipset tot 50% efficiënter zijn bij taken waar de AI wordt ingezet.

Verder zien we het karakteristieke display van de Samsung Galaxy S8 / Galaxy Note 8 series terug in de Huawei Mate 10. Een kleine rand onder en boven terwijl het display aan de zijkanten nauwelijks een rand heeft. Huawei doopt dit design haar 5,9 inch FullView display. Net als de smartphones van Samsung, biedt deze al ondersteuning voor HDR-10. Een nieuwe beeldstandaard vanuit Hollywood om nog diepere zwarttinten op het scherm te zetten. Huawei is op dat gebied duidelijk één van de frontrunners. Net als bij de LG G6, is het een 18:9 display. Ideaal voor multitasking.

Huawei heeft het toestel voorzien van een stevige 4.000mAh accu. In navolging van de Galaxy Note 7 problematiek onderstreept Huawei dat deze accu TÜV gecertificeerd is en over de SuperCharge snellaad technologie van Huawei beschikt. Bovendien zorgt de AI voor intelligent laadgedrag. Waarschijnlijk om de levensduur van de accu te verlengen.

Het hele toestel heeft een 3D glass design behuizing. De randen hiervan zouden nauwelijks zichtbaar zijn. De behuizing is IP67 stof- en waterdicht.

Huawei heeft de Mate 10 opnieuw van een dubbele Leica camera voorzien. Deze bestaat uit een 12- en 20 megapixel camera, beiden met optische beeldstabilisatie en een enorm lichtsterk f/1.6 diafragma. De AI zorgt voor herkenning van de scenes die je fotografeert en verzorgt de instellingen. Ook aan de voorkant zit een dubbele camera. Ditmaal 13- en 2 megapixel.

Huawei Mate 10 Kopen

De Huawei Mate 10 ligt 23 november in de winkel. In de pre-order krijg je er een Moleskine schrijfset bij van €298. De Huawei Mate 10 gaat €700 kosten. De Huawei Mate 10 Lite gaat €349 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.