Vlak na de lancering van de Apple iPhone X beloofde Huawei met iets beters te komen. Een ‘echte’ AI phone. Daarmee richtte Huawei zich natuurlijk op de nieuwe A11 Bionic chip van Apple. In tegenstelling tot een groot aantal andere merken, is Huawei in staat om zelf processors te ontwerpen en te fabriceren… zou het de Chinezen lukken de wereld te verbazen?

Waarschijnlijk gaan ze dat doen met de Kirin 970 processor. Een nieuwe processor die Huawei heeft ontwikkeld waarbij de focus op AI ligt, artificial intelligence. Die chip werd halverwege september gepresenteerd door Huawei. Bovendien liet het bedrijf tijdens de IFA al zien dat AI hoog op de agenda staat.

We weten dankzij lekker Evan Blass in ieder geval dat er drie uitvoeringen van de Huawei Mate 10 zullen komen. De Mate 10, Mate 10 Lite en Mate 10 Pro. Alle toestellen krijgen een display dat aan beide zijkanten de rand zal raken. Hiermee volgt Huawei het design van Samsung. Daarnaast krijgt het display een 18:9 beeldverhouding. LG debuteerde met dit formaat in haar LG G6 en inmiddels zijn er vele Chinese producenten die ook 18:9 smartphones bouwen. De trend lijkt gezet.

Aan de achterkant krijgt de Mate 10 Android smartphone een dubbele Leica camera met 12- en 20 megapixel beeldsensoren. Aan de voorkant komt nog een 8 megapixel selfie camera. De Pro modellen vallen op door een lichte band die over het cameradeel heen loopt. Natuurlijk worden de camera’s weer in samenwerking met Leica geproduceerd.

Naar verwachting zal Huawei de Mate 10 op 16 oktober presenteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.