Het bleek niet één probleem te zijn dat de Galaxy Note 7 nekte, maar twee. Door op twee punten in het design een belangrijke fout te maken wist Samsung niet tijdig grip op het probleem te krijgen en moest het na een tweede generatie met ontbrandende smartphones toch de hele handel terugroepen.

Dat de accu het probleem was, was al lang geen geheim meer. Buurman LG heeft zelfs meteen van de mogelijkheid gebruik gemaakt om heel hard te roepen dat de accu van de LG G6 speciaal is aangepast zodat er geen gevaar is voor brand. Maar waar zaten de twee problemen van Samsung nou?

Bij de eerste toestellen zat het probleem in de krapte van de behuizing. Deze drukte de accu krom in de rechterbovenhoek. Bij een aantal exemplaren was de druk zo hoog dat de negatieve elektrode van de accu los kwam, wat kortsluiting opleverde.

Kort nadat Samsung accepteerde dat veel toestellen konden ontbranden, werd een tweede generatie van de Galaxy Note 7 geproduceerd om de eerste generatie compleet te vervangen. Het probleem van het buigen werd hierin opgelost, maar een nieuw probleem werd geïntroduceerd. Mogelijk door de tijdsdruk werden accu’s met een verkeerde lasnaad en soms zelfs zonder isolerende tape in de toestellen gedrukt. En ook dat gaf weer kortsluiting.

Dat Samsung haar best heeft gedaan om de problemen goed in kaart te brengen blijkt uit de 700 personeelsleden die 200.00 toestellen en 30.000 batterijen uit elkaar hebben mogen halen. Daarnaast zijn er nog drie externe onderzoeksbureaus bezig geweest met de kwestie.

Samsung heeft aangegeven alles op alles te zetten om herhaling te voorkomen. De schade voor het merk is immers aanzienlijk. Zowel geldelijk als qua reputatie. De komst van de Galaxy S8 is dan ook uitgesteld. Wanneer het toestel verschijnt is nog niet bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.