Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Archos komt eindelijk met een high-end Android smartphone

Het zijn leuke jongens (en meisjes) bij Archos, maar echt in het high-end hebben ze nooit echt meegespeeld. Met de Archos Diamond Omega lijken ze het er toch op te wagen. Een Android smartphone die zich qua specs het best laat vergelijken met de OnePlus 5, maar qua design toch meer de Samsung Galaxy S8+ najaagt.

De specs liegen er niet om. Dezelfde Qualcomm Snapdragon 835 chipset die ook in de OnePlus 5, LG V30, VS uitvoeringen van de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, Asus Zenphone AR, Sony XZ en een lading andere smartphones te vinden is. En net als OnePlus knalt Archos 8GB werkgeheugen in het toestel, waarmee ze meteen aan de top zitten van wat op dit moment in de markt te krijgen is. Daarnaast zit er een royale 128GB aan opslagruimte in.

Besparingen zijn er natuurlijk ook, want Archos gaat honderden euro’s onder haar concurrenten zitten. Zo is het display een IPS display van 5,7 inch waar anderen toch al snel voor AMOLED kiezen. Wat ze wel weer netjes doen, is de resolutie verhogen naar 2040×1080 pixels. Met de screen to body verhouding van 83% zitten ze globaal op dezelfde verhouding die de Samsung Galaxy Note 8 heeft.

Ook qua camera heeft Archos een pluspunt ten opzichte van de eveneens goedkoper OnePlus 5. Achterop ligt een combinatie van een 23 megapixel Sony IMX 318 met de 12 megapixel Sony IMX 362 die 2x optische zoom mogelijk maakt. Aan de voorkant moet je het wel doen met een 4 megapixel selfie camera. Dit is wel een dubbele om een zo hoog mogelijke kwaliteit te behalen met behulp van onscherpe achtergronden.

Dat Archos de Archos Diamond Omega als prijsvechter onder de vlaggenschepen kan inzetten heeft vooral met de snelheid van Qualcomm te maken. Die fabrikant heeft nog steeds geen indrukwekkende opvolger voor de Snapdragon 835 gepresenteerd. Doordat de chipset stamt uit het begin van dit jaar, in deze volop in massaproductie en dus relatief goedkoop geworden.

De Archos Diamond Omega kopen

De Archos Diamond Omega zal rond eind november in de winkel liggen voor €499. Overigens lijkt dit precies dezelfde Android smartphone te zijn als de Nubia Z17S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.