Linksys voegt webinterface toe aan Velop Whole Home Wi-Fi Mesh Systeem

Eerder dit jaar mochten we de Velop al uitgebreid testen, ervaren en reviewen. Vandaag maakt Linksys bekend dat er een webinterface wordt toegevoegd voor veel meer Velop genot, voor dezelfde prijs.

In onze review kwamen we al tot de conclusie dat de Whole Home Wi-Fi Mesh Systeem redelijk eenvoudig was. Dat blijft, alleen kan de professional nu ook zijn hart op halen met de nieuwe interface.

Velop is een van de meest bekroonde mesh-oplossingen op de markt vanwege zijn sterke prestaties, eenvoudige installatie en stijlvolle vormgeving. Toch was er één functie die sommige reviewers misten, namelijk een webinterface”, aldus Dan Albertson, Senior Product Manager voor software bij Linksys. “Gebruikers wilden een webinterface om toegang te krijgen tot geavanceerde functies die niet in de app te vinden zijn, of om wijzigingen in hun netwerk aan te brengen via hun computer en niet op hun telefoon of tablet. Dus ging Linksys aan de slag. We zijn verheugd om deze functie vandaag aan Velop-gebruikers te kunnen aanbieden

De nieuwe webinterface bevat de volgende functies:

 • Toegang tot geavanceerde instellingen:
  • DHCP-servertoegang om automatisch IP-adressen toe te kennen aan apparaten die op het netwerk komen. Dit vereenvoudigt de connectiviteit voor mobiele apparaten die het netwerk regelmatig verlaten en later weer terugkomen.
  • DNS-configuratie voor het koppelen van hostnamen, bijvoorbeeld een webadres aan een bepaald IP-adres.
  • Probleemoplossing: apparatentabel, routerrapport, ping/trace route, logboeken. Deze functies bieden extra inzicht in netwerkprestaties.
  • Beveiliging: firewall, VPN-verbinding, DMZ-instellingen. Gebruikers kunnen met deze instellingen hun netwerkbeveiliging beheren.
 • Browsertoegang voor gebruikers met een Mac of Windows-pc.

Met deze firmware-update en een nieuwe update van de Linksys-app voor iOS en Android geeft Linksys ook meer inzicht in Velop-netwerken door in de apparatenlijst van de app niet alleen de node te laten zien waar een draadloos apparaat mee verbonden is, maar ook de signaalsterkte ervan. Dit helpt gebruikers om een beter beeld te krijgen van de prestaties van een apparaat.

Gebruikers kunnen gewoon gebruik blijven maken van de functies die alleen te vinden zijn in de Linksys-app, waaronder:

 • Velop-installatie
 • Snelheidstest
 • Kanaalzoeker
 • Notificaties

Velop-netwerken waarvoor automatische firmware-updates zijn ingeschakeld, ontvangen automatisch ’s nachts de nieuwe firmware.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.