Foxconn koopt Belkin en Linksys

Na Sharp koopt de Chinese mega fabrikant van Apple opnieuw consumentenmerken. Ditmaal koopt het de fabrikanten van netwerkapparatuur Belkin en Linksys. Hierdoor krijgt Foxconn nog meer directe afzetkanalen in Europa en in de VS.

De overname van Sharp door Foxconn heeft het Japanse merk een financiële impuls gegeven. Het bedrijf heeft voor de overname echter veel sales capaciteit verloren. Met de overname van Belkin en Linksys krijgt Foxconn niet alleen twee nieuwe merken die de consument kent, maar ook een enorm internationaal sales netwerk erbij.

Hoewel Belkin en Linksys beiden netwerkproducten maken, is Belkin inmiddels ook erg groot in mobiele accessoires en smart home producten met haar WeMo lijn. Foxconn kan met de overname haar onverkochte productiecapaciteit nu nog breder inzetten dan alleen onder het Sharp merk.

Foxconn heeft in totaal €695.000.000 op tafel gelegd om de merken over te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram