Review: Linksys AC1200 BOOST EX Wi-Fi-range-extender (RE6400)

Ken je dat? Je loopt naar boven, naar de zolder en bij iedere trede daalt je trede in wifi bereik. Balen. Gelukkig heeft Linksys de perfecte manier om dit eenvoudig en betaalbaar op te lossen.

Je leest deze review omdat je op zoek was naar een betaalbare oplossing om je wifi netwerk te vergroten. Of je bent een fervent GadgetGearder en leest ons al jaren; beiden prima. Maak je de keuze voor een wifi repeater (versterker of extender) dan kies je voor een betaalbare oplossing om je bereik te vergroten. Waar de zolder eerst een wifi no-go-zone- was, kan je nu weer vol bereik creëren.

De allerbeste oplossing voor de kwaliteit van je internet (snelheid in up/down maar ook in snelheid zonder vertraging als in ping) is nog altijd een andere oplossing. Dan kan je het beste of een beter router kopen met een grotere range, of de router verplaatsen naar een meer centrale locatie in huis of een mesh netwerk opzetten zoals bij de Linksys Velop.

Maar dat alles kost een paar duiten extra. Een betaalbare oplossing die sowieso snel en gemakkelijk werkt is de Linksys RE6400.  Het access point van mijn router stuurt radiogolven aan wifi. Mijn telefoon of laptop pakt dit op en voila er is internet. Het bereik van de signalen die mijn router verstuurt kent zijn grenzen en wordt belemmerd door muren en andere electronica. Een wifi versterker zoals de RE6400 maakt dat wifi signaal weer sterk. Omdat de RE6400 geen zelfstandige radiogolven maakt, maar enkel ontvangt en daarna weer doorgeeft aan je apparatuur kan je internetverbinding soms juist trager of minder stabiel worden.

Wil je dus je wifi range vergroten om op zolder je appjes te ontvangen, je printer aan te sturen en te kunnen surfen. Dan is het allemaal één groot succes met de RE6400. Wil je HD films streamen en online gamen, dan kun je beter een kabel trekken of een mesh netwerk aanleggen met Linksys Velop.

Specificaties

 • WiFi-technologie:
  802.11ac
 • Belangrijkste kenmerken:
  • Werkt met alle routers
  • Crossband-technologie
  • Dual-band
  • Beamforming-technologie
  • Gigabit-poorten
 • WiFi-snelheden:
  AC1200 (N300 + AC867)
 • WiFi-banden:
  2,4 GHz en 5 GHz
 •  Snelheid van 2,4 Ghz-band: 300 Mbit/s
 •  Snelheid van 5 Ghz-band: 867 Mbit/s
 • Aantal Ethernet-poorten:
  1 Gigabit Ethernet-poort (10/100/1000 Mbps)
 • Eenvoudige installatie:
  • Installatie zonder cd
  • Installatie vanaf een mobiel apparaat
  • Drukknopverbinding met Wi-Fi Protected Setup (WPS)
 • Minimale systeemvereisten:
  Aan te sluiten apparaten moeten een Ethernet-aansluiting hebben voor het aansluiten van een Ethernet-kabel
 • Afmetingen :
  121 x 87 x 60 mm
 • Beveiligingskenmerken:
  • WPA/WPA2
  • 128-bits AES Link-versleuteling
  • WLAN-beveiliging: 802.1X, WEP, WPA, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK
  • Wifi standaarden: Wireless AC, Wireless G, Wireless N

VERSTERK HET WI-FI-SIGNAAL

Met de Linksys AC1200 BOOST EX Wi-Fi-range-extender (RE6400) vergroot je eenvoudige de wifi range van je woning, winkel of kantoor met een simpele klik en een drukjes. Mega eenvoudig en dat soort Linksys waar andere merken te kort komen. De AC1200 BOOST EX vergroot het huidige Wi-Fi-bereik zodat u van een sterker Wi-Fi-signaal kunt profiteren – zelfs buiten. De snelheid van het 2,4 Ghz wordt maximaal doorgegeven met 300mbit/s en de snelheid van de 5 Ghz-band met 867 Mbit/s. Dit betekent dat als jij thuis een download snelheid hebt van 1 gig of hoger, dan zal de versterker je wifi kracht niet vergroten, maar verkleinen tot maximaal 867 mbit/s. De extender vergroot het signaal en niet de kracht. Wil je een betere snelheid doorgeven, dan kan je de Ethernet stekker pluggen in de versterker. Het signaal wordt dan tot 1000 mbit/s doorgegeven.

Via deze poort je game-consoles, Blu-ray-spelers, Smart-TV’s of streamingsdiensten  verbinden met je Wi-Fi-netwerk. De Gigabit-poort van de range-extender ondersteunt overdrachtssnelheden die 10 keer hoger liggen dan de snelheden van een Fast Ethernet-poort.

WERKT MET ALLE WI-FI-ROUTERS

De Linksys RE6400 werkt met alle Wi-Fi-routers, dus ook je huidige router en die van internetproviders. Bij het installeren van de range-extender hoeft je geen instellingen van  je router aan te passen. Je drukt simpelweg op de WPS knop van je router, daarna op de WPS knop van de extender en je ziet direct of ze elkaar hebben gevonden.

Gebruikersvriendelijk is het zeker. In een paar simpele en duidelijk uitgebeelde stappen in de handleiding doe je het volgende. Als eerst steek je de Linksys RE6400 in een stopcontact vlakbij je router. Je drukt de WPS knop in op je router, daarna die van de versterker. Je wacht een minuutje en je Linksys begint groen te knipperen. Bingo, ze zijn gesynchroniseerd.

Dan loop je naar de ruimte waar je slecht Wifi hebt en je lugt de extender weer in het stopcontact. Als je weer een groen knipperend lichtje ziet, dan kan je aan de slag. Is het rood/oranje, dan ben je alsnog te ver weg en moet je een stapje dichterbij je router pluggen.

Heb je dat gedaan? Dan pak je jouw telefoon of PC erbij en maak je verbinding met het netwerk van de versterker zelf. Die is niet beschermd met een wachtwoord, dus verbinden is gemakkelijk. Dan surf je naar een speciale website van Linksys zelf en kun je alle gegevens aanpassen. Je kunt je netwerk hernoemen per bandbreedte, je wachtwoord aanpassen en klaar is kees.

Conclusie

De Linksys AC1200 BOOST EX Wi-Fi-range-extender (RE6400) is de betaalbare oplossing om je wifi netwerk te vergroten. De installatie is mega eenvoudig met veel mogelijkheden. Het werkt perfect. Wil je jouw bereik niet alleen vergroten maar ook de kracht en snelheid van je Wifi, dan is misschien de Velop van Linksys meer iets voor jou. Bedenk wel dat deze versterker al voor 70,- euro te koop is en een mesh netwerk algauw 250,- kost of meer.

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Werkt met alle routers
 • Crossband-technologie
 • Gigabit-poort
 • Eenvoudige installatie
 • Betaalbaar

THE BAD

 • 2,4 GHz en 5 GHz respectievelijk 300 en 867 mbit/s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.