Bas beoordeelde namens GadgetGear de Outdoor chef Chelsea 480C met 4 sterren.

The Good
 • Easy Slide
 • Solide materialen
The Bad
 • Geen


Kogelbarbecues zijn er in alle soorten en maten, maar Outdoorchef heeft met de Chelsea 480C een nieuwe aanwinst voor de middenklasse. Onze goede vrienden van www.barbequeshop.nl stelde dit model ter beschikking.  Wij van ‘team BBQ’ hebben deze kogel eens stevig aan de tand gevoeld. Onze bevindingen? Die lees je hieronder!

Unboxing

Bij het uitpakken van de Chelsea 480C valt direct op dat het hier gaat om een kwaliteitsproduct.  Een mooi voorbeeld hiervan is de verpakking van de schroefjes, boutjes en moertjes. Het geheel voelt solide en stevig aan. Alles zit dusdanig goed verpakt in de nette doos dat we alle spullen voor de video maar vast uitgepakt hebben.

Assemblage en tech

Het fijne aan kwaliteitsproducten is het feit dat deze vaak makkelijk in elkaar te zetten zijn. De bijgeleverde handleiding is uitgebreid en zorgvuldig geschreven. De onderdelen passen mooi in elkaar en eenmaal in elkaar staat de BBQ stevig.  De Chelsea 480C is met zeer deugdelijke materialen gefabriceerd een mooi voorbeeld zijn de schroeven die allemaal van RVS zijn. Een dik pluspunt dus. Verder heeft de Outdoorchef de volgende specificaties:

·         Houtskoolbarbecue

·         Grilloppervlakte: Ø45 cm

·         Easy Slide funnel-systeem: voor direct en indirect grillen

·         Ventilatiesysteem

·         Opklapbaar barbecuerooster (verchroomd)

·         Grote as- en vochtopvangbak

·         Vochtbakje zorgt voor extra mals vlees

·         Met 2 weerbestendige plastic wielen

·         RVS houtskoolkorf

·         Incl. bestekbakje

·         Handvat zit vast aan de deksel

·         Deksel met geïntegreerde thermometer

·         Geëmailleerd porseleinen ketel en deksel

·         Kleur: Zwart

·         Kookhoogte: 77 cm

·         Afmetingen (B x H x D): 65 x 98 x 69 cm

·         Gewicht: 12,2 kg

Easy slide funnel

Een unique selling point van deze BBQ is het Easy slide funnel system. Outdoorchef beschrijft dit systeem zelf als volgt: “Outdoorchef staat voor gebruiksgemak, en zorgt er dan ook graag voor dat een barbecue meerdere doelen dient. Het Easy Slide Funnel System zorgt er namelijk voor dat je je barbecue met een gemakkelijke handeling omzet van een indirecte grill naar een directe grill, of andersom.”

Voorbereiding

Een belangrijke deel van de voorbereiding is de preparatie van het vlees! Tijdig uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen zorgt voor optimale smaak. Wat natuurlijk ook enorm mee helpt is dat beefensteak.nl ons voorzien heeft van de mooiste stukken vlees. Favoriet blijft toch elke keer de jalapeno worst en de heerlijk chuck eye .

Ter voorkoming van vieze vette kleding gebruiken we altijd een mooi schort. Mooier dan de handgemaakte lederen schorten van Mr. Been wordt het natuurlijk niet. Tof detail is het in-gelaserde logo van Gadgetgear.nl. Oh ja, mijn naam staat er ook op!

Gebruik

Door middel van de bekende firestarter brengen we de briketten op temperatuur. En deze leggen we allemaal aan één kant in het kolenrooster. We vullen de druipschaal met water voor extra vocht bij ons heerlijke vlees. Dit voorkomt uitgedroogde en taaie stukken vlees. We begonnen de avond met de heerlijke jalapeno worst en deden dit in eerste instantie indirect. De vorm van de Chelsea 480C zorgt voor een gelijkmatige verspreiding van de hitte.

Een mooi detail en heel handig is de mooie thermometer op de deksel. Hiermee kan je met een gerust hart de deksel gewoon eens dicht laten. Als de worst eenmaal behoorlijk gegaard is  draaien we de easy slide en grillen we direct voor de lekkere knapperigheid. Aan de andere kant boven het indirecte gedeelte leggen we voor de kinderen de onvermijdelijke knakworstjes. Deze worden mooi warm zonder open te barsten of te verbranden. Daarna gaan we los met de speklapjes, deze grillen we indirect en mooi meegenomen is dat het vet op de easy slide valt en langzaam het vochtbakje in stroomt.

Flame grillen

Na een korte pauze maken we het ‘toetje’… Een dikke Chuck eye! Eerst klappen we het rooster open en vullen we de briketten nog even aan. We zetten alle ventilatiekanalen open en laten de BBQ flink op temperatuur komen. De kanalen worden overigens opengezet door middel het schuifmechanisme, waardoor er een sleufje wordt weggeschoven. De luchttoevoer en dus de temperatuur kun je hiermee zelf handmatig bedienen. Over handmatig gesproken: het prettige van de ventilatieroosters is het vuurvaste plastic. Nee, nooit meer een brandplek hier en daar. Als deze eenmaal gloeien heeft is gooien we het prachtige stuk vlees op het rooster. We grillen direct boven de gloeiende briketten. Het resultaat een een heerlijk gekarameliseerde Chuck eye die van binnen nog medium rare is! Eenmaal klaar zetten we alle ventilatieroosters dicht en laten de Chelsea 480C afkoelen.

Schoonmaken

Schoonmaken is nooit de leukste klus van het BBQ’en maar Outdoorchef maakt ons leven wat gemakkelijker. Het easy funnel system is uitneembaar en makkelijk schoon te maken. Het kolenrooster laat het as door en de grote stukken kolen blijven hierop liggen voor hergebruik. Het as vang je daarna op in de asbak.

Conclusie

De Outdoorchef Chelsea 480C is een goede aanbieding in het middensegment. Prijs-kwaliteitsverhouding is zeer scherp, want voor 149,- euro heb je een ijzersterk model.  Het concept is goed uitgedacht en biedt echt wat anders dan de doorsnee kogel BBQ. Wat ik mis voor deze prijs is een systeem voor de deksel. Dit zodat je het kunt openklappen of schuiven en het niet hoeft op te tillen en op te hangen. Het is geen ramp, maar de meeste barbecues in deze prijsklasse hebben hier een trick voor (de gasvariant heeft dit trouwens wel). Het materiaalgebruik van de 480C is in deze prijsklasse wel opmerkelijk goed, stevig en stijlvol. Wilt u nog een stapje groter? Voor grotere gezelschappen is er ook nog een Chelsea 570C.

De Chelsea 480C is o.a. verkrijgbaar bij de kenners van www.barbequeshop.nl/ Je kunt ook eens de showroom in Naarden bezoeken, daar staan alle barbecuemodellen die denkbaar zijn, volledig uitgesteld. Daar kun je, met een kopje koffie erbij, je laten informeren en adviseren door de mannen onder leiding van Tom Coronel.

2 REACTIES

 1. Ik wou gisteren de montage doen maar er is geen montageplan nog handleiding in de doos terug te vinden. De handleiding kon ik downloaden in pdf maar het montageplan is nergens te vinden. Kan iemand me soms helpen met een digitale kopie van het montageplan?

  mvg
  Ben

  • Ik vond uiteindelijk het montageplan met door pdf toe te voegen in google. Tijdens t monteren zie ik dat stuk nr22 ontbreekt.
   Het logo hangt ondersteboven op het deksel, ik draai het maar helaas, zonder dat ik hard draaide is toch de schroefdraad stukgegaan waardoor het logo los hangt. Men heeft het te vast gedraaid op de productielijn.
   Het systeem lijkt me verder oke en solide. Wat er bij mij fout liep is te danken aan slecht personeel. Het product op zich in niet slecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.