Jeroen
Jeroen

Review: Outdoorchef Kensington 480 G (Gas BBQ)

Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Compact model
 • Snel op temperatuur
 • Goed te reguleren
 • Vetafvoersysteem

THE BAD

 • Zonder deksel/met wind vlam uit

Met de Outdoorchef Kensington 480 G trappen we de BBQ van het jaar editie 2017 af. Wat een verrassingen (geen verassingen) heeft deze BBQ allemaal in petto voor ons? Je leest het hier!

Voor deze bijzondere barbecue moest ik even op pad. Heel even maar want ik kon de barbecue ophalen in het geheel nieuw verbouwde barbecue center van Barbecueshop (ja, van Tom Coronel) in Naarden. Waar eerst een stuk magazijn en showroom van wat witgoed stond is nu een prachtige barbecue-afdeling gemaakt met twee verdiepingen en een buitendeel voor workshops. Prachtig! De medewerkers vertelden mij dat het gewoon vanaf 10 uur ’s ochtends een doorlopende band is van mensen die binnenlopen voor advies en een barbecue die aansluit bij hun wensen. Voor mij hadden ze Outdoorchef opgetrommeld en dat was fijn, want die stond namelijk op ons wensenlijstje.

Magic Mike

Mike Lingwood is de meneer achter Outdoorchef. Zo’n twintig jaar geleden introduceerde hij de gaskogelbarbecue die een wereldwijd succes werd en zo maakte de Outdoorchef zich ineens bekend. Dankzij handige innovaties, zoals de gepatenteerde trechter, ter bescherming tegen vetvlammen en een breed assortiment aan veelzijdige accessoires, genieten steeds meer mensen van Mike en zijn Outdoorchef.

Unboxen

De Kensington 480 G lijkt op het eerste gezicht een authentieke bolvormige kolenbarbecue, maar deze meneer is een gasser. Veel mensen vragen me waarom je een gas barbecue zou moeten kiezen. Nou, vooral als je kinderen hebt 🙂 Kleinere kinderen die niet uren willen wachten op eten. Een gasbarbecue zoals de Kensington is af te sluiten met een bolvormige deksel die de temperatuur vasthoudt en weergeeft. Daarnaast kun je de temperatuur reguleren door te draaien aan de gasknoppen om zo met 1, 2 of 3 vlammetjes aan de slag te gaan. Gasbarbecueën geeft voor sommige mensen niet het ‘echte’ gevoel, wat eigenlijk fikkiesteken betekent, want deze Outdoorchef voelt 100% barbecue, maar dan met groter gemak.

Mr Been

Nou, hup! Schort om en gaan! Ja, zie je dat mooie handgemaakte leren schort? Met ingebrand logo en naam erbij?! Die kan ook van jou zijn. Moet je alleen maar even zoeken naar de website van Sebastiaan Been. Deze leermeester looit onder de naam Mr. Been.

De Kensington 480 G

De Kensington is dus een gasser. Een gassbarbecue met één ronde brander die in een cirkel onder het grillrooster loopt. De diameter van dit rooster is 45 cm, met een kookhoogte vanaf de grond van 77 cm (ideale stahoogte voor mij 1.87). De afmetingen van de BBQ zijn 65 x 72 x 90 centimeter. De Kensington 480 G heeft een sterke ketel en rooster, geëmailleerd porselein met een met nylon versterkte frame. De deksel heeft een scharnier die opvallend genoeg niet recht voor je opengaat, maar schuin. Dit is handig gedaan zodat je niet met je armen recht boven het vuur moet. De barbecue zelf is lekker mobiel door de handsteunen en de twee wielen. Je kiept de BBQ dus even en rijdt deze de tuin rond.

Allereerst moet ik nog even terug naar het in elkaar zetten. Dat ging relatief gemakkelijk, al was er niet echt een stappenplan bij om de BBQ in elkaar te zetten. Wel een overzichtelijke tekening van het geheel, waar te zien was welke schroeven waar moesten. Je kunt alles met een handschroevendraaier stevig in elkaar draaien en bij de stukken waar je zou kunnen twijfelen zijn er wat stickers geplaatst die het je makkelijk maken.

 

 

De bediening van de Kensington is echt erg gemakkelijk. Je sluit uiteraard een gasfles aan met een handig universeel bevestigingsstuk (dat ik bij de lokale gereedschapboer heb gekocht) zodat je met alle soorten slangen en flessen kunt werken. Als de BBQ aangesloten is draai de knop van de gastoevoer op 3 vlammetjes en druk je één seconde op de onsteker. Je hoort de vonker aangaan en het aangename vroemmm van de gas die ontbrand.

Doordat je de deksel dichtdoet circuleert de warmte en wordt de BBQ erg snel warm. Dit kun je controleren door de ingebouwde dekselthermostaat om zeker te zijn. In mijn geval betekende het dat na aansteken binnen tien minuutjes de eerst stukken vlees van Beefensteak.nl op de BBQ konden.

Lekker makkelijk, Flip

Je kunt deze BBQ op verschillende manieren gebruiken. Je kunt de Easy Flip gebruiken. Dat klinkt heel supersonisch, maar wat niets meer is dan het draaien van de de trechter vormig deksel.

In de basis had ik zelf de deksel in een dalende manier opgezet omdat ik dacht dat dit een verlengde van de vetafvoer was. Dat had hier helemaal niets mee te maken. Bij het directe grillen en koken werk je op hogere temperaturen en met veel hitte op het rooster Dan zorg je dat de deksel met de kleine opening naar boven gericht staat en dus veel hitte opvangt en dit gerichter naar boven verplaatst op jouw vlees. Wil je meer stoven en garen, dan draai je de deksel om.

Wat ik bijzonder handig vond van deze barbecue is ten eerste de trechtervormige bak die al het vet naar één centrale baan leidt en waar een opvangbakje is bevestigd dat zorgt dat je barbecue zelf eigenlijk nagenoeg schoolblijft. Het enige wat je doet is af en toe het bakje legen. Het tweede is de temperatuurmeter op de deksel. Zonder is het gewoon maar een beetje gokken en nu kun je echt op temperatuur werken.

Specificaties

 • Kleur     Zwart
 • Maat-rooster    Ø40 – Ø50 cm (rond)
 • Type-rooster    Emaille
 • Meegeleverd    Gasslang
 • Type                  Kogelgrill
 • Ontsteking       Elektronisch
 • Werkt-op         Gas
 • Thermometer Ja
 • Branders         1
 • Prijs                 € 359,00

 

Resultaat

Het was heerlijk snel barbecueën. De Kensington was in nog geen tien minuutjes op temperatuur. Ik heb de heerlijke stukken vlees van Beef & Steak op het rooster gelegd en door af en toe even te spieken onder de deksel, te prikken en te snijden al gauw klaar voor een heerlijk maaltje op een vrijdagmiddag 😉

Conclusie

De Outdoorchef Kensington 480 G gasbarbecue is een echte topper! Wat lijkt op een doodnormale kolen dome, blijkt een controleerbare, snelle gasser te zijn. Al heel snel kan je aan de slag en door middel van de dekseltemperatuur schuif je het vlees onder de ideale temperatuur op de grill. Tijdens de test stond er een flinke wind en bij het opendoen van de deksel werd zo nu en dan de vlam uitgeblazen, dat is een klein minpuntje. Klein omdat je weinig de barbecue gebruikt met het weer van afgelopen vrijdag en klein omdat met een simpele druk op de ontsteker de vlam weer terug is. Ik kon wel moeilijk zien of de barbecue brandde en omdat hij al snel heet was kon ik dat ook niet direct voelen. Ik zag het eigenlijk het snelst door de temperatuurmeter op de deksel. Persoonlijk zou ik deze barbecue aanraden voor mensen met een niet te grote tuin of schuur, omdat de barbecue niet klein, maar wel gemakkelijk compact en bestuurbaar is. Twijfel je tussen gas en kolen, maar wil je niet een uur wachten tot hij op temperatuur is? Kies dan deze Outdoorchef want het voelt als een authentieke kolenbarbecue, maar dan een stukje sneller.

Verkrijgbaarheid

De Outdoorchef Kensington 480 G is onder andere verkrijgbaar in de prachtige showroom en webwinkel van Barbecueshop te Naarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.