Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nest Cam IQ, de slimme indoor camera

Na de aankoop van Dropcam, leverde Nest een indoor beveiligingscamera met het iconische design van dropcam op. En grotendeels met dezelfde specs. Met haar outdoor camera liet Nest een stukje eigen design zien dat nu is doorgezet naar de Nest Cam IQ. En die cam is ook nog eens uitgerust met de nodige extra smarts.

Het belangrijkste van deze indoor camera is dat deze, net als de Netatmo Welcome, in staat is om mensen te herkennen. Zo kun je niet alleen gebruik maken van opnames van de camera, maar kun je ook custom alerts inbouwen. Bijvoorbeeld een melding dat de kinderen thuis zijn van school of dat jouw vrouw en buurman zich gelijktijdig in de slaapkamer bevinden…

De Nest Cam IQ kan ook het verschil herkennen tussen mensen en huisdieren en er is digitale pan & zoom. Dat wil zeggen dat de Full HD videostream gemaakt wordt op een beeldsensor met een veel hogere resolutie. Hierdoor kan de camera inzoomen op het deel van het beeld waar iets interessants gebeurt. Hiervoor heeft de camera een 8 megapixel 4K beeldsensor gekregen (wat we eigenlijk al wisten). De lens heeft een bereik van 130-graden.

In tegenstelling tot het opnemen van beelden, is het niet nodig een abonnement af te sluiten wanneer je de Nest Cam IQ gebruikt voor alleen slimme meldingen. Behalve als je personen wilt kunnen identificeren. Dan is een Nest Aware abonnement nodig.

Beschikbaarheid

De Nest Cam IQ gaat €349 kosten. De reguliere indoor en outdoor modellen blijven €199.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.